Vežbe koje će poboljšati vaš seksualni život

Autor:

Znate već da je redovna fizička aktivnost veoma važna za opšte zdravlje organizma. Međutim, to je važno i za vaš seksualni život. Zato, naučite tačno koje vežbe treba da radite.

23
A- A A+

"Za dobar seks je neophodna kondicija, ali i fleksibilnost, mada sve zavisi od tipa tela. Različiti tipovi trebalo bi da vežbaju različite grupe mišića, u zavisnosti od delova tela koji su im slabiji", kaže autor knjige "Seksualni fitnes: Vodič kroz vežbe za bolji seks", trener Greg Piterson.

On preporučuje sledeće vežbe:

Kardiotrening - poboljšava unošenje kiseonika i podstiče krvotok, što pomaže da seks duže traje i bude intenzivniji, bez da se bilo ko od partnera brzo umori.

Vežbe ravnoteže - za one položaje koji nisu baš tipični. Poslednje što želite je da se srušite sa kreveta, zato što niste mogli da održite balans.

Vežbe snage - pripadnici oba pola naći će se u situaciji da moraju da se pridrže ili održe u nekoj inače nezgodnoj pozi. Posebnu pažnju posvetite rukama, da biste mogli da izdržite taj "napor".

Centralni deo tela - ojačajte stomak i leđa, to će vas učiniti stabilnijim. Piterson ističe i da će lepo oblikovana leđa i ravan stomak kod oba pola biti i privlačniji partneru.

Pokretljivost - što više ste svesni položaja tela i svojih pokreta, bolje ćete moći da se "snađete" u krevetu. Da ne pominjemo vežbe istezanja i fleksibilnosti!

Još saveta u vezi sa vežbanjem naučite u:

MONDO FITNESU!

---------------------------------------------------------

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Sve vesti