Zašto je kefir toliko zdrav

Autor:

Evo kako kefir utiče na naš imunitet i opšte zdravstveno stanje. Ako ga ne volite, zavolećete ga kad vidite koliko je moćan!

0
A- A A+

"Konzumirajte namirnice bogate probioticima, za zdrav sistem organa za varenje". Koliko puta ste to već čuli? Znate, dakle, da bi trebalo da jedete "dobre" bakterije, ali niste sigurni na koji način tačno one koriste vašem zdravlju?

Pa... uzmite, na primer, kefir.

Kefir je fermentisani mlečni proizvod, iz "porodice" jogurta, ali nešto pitkije strukture. Možete ga konzumirati u različitim varijantama - "čist", u smutijima sa voćem, ili uz dodatak meda, izmrvljene crne čokolade, ovsenih pahuljica... Sve to su dobre, zdrave kombinacije za ukusan i hranljiv doručak koji će vam dati neohodnu energiju za radni dan.

Ovaj napitak je prava "zvezda velnes scene". Moćan je izvor probiotika, živih bakterija koje čine da naš sistem organa za varenje radi kako treba. Iako u našim crevima već žive milijarde bakterija, probiotici koje unosimo iz zdravih namirnica kao što je kefir, na primer, omogućavaju da dobre i loše bakterije budu u zdravoj ravnoteži.

Konzumiranje fermentisanih mlečnih proizvoda bogatih probioticima pomaže i našem imunitetu, a pozitivno utiče i na naše emotivno stanje:

Neočekivana pomoć u borbi protiv depresije

---------------------------------------------------------

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Sve vesti