Škuletić je slobodan igrač!

Autor:

Nekadašnji centarfor Vojvodine i Partizana raskinuo je ugovor sa Lokomotivom iz Moskve.

Petar Škuletić od danas ima potpuno odrešene ruke u izboru nove sredine!

Kako je saopšteno na sajtu moskovskog kluba, dvadesetšestogodišnji centarfor više nije član Lokomotive, koja ga je februara 2015. godine dovela iz Partizana za četiri miliona evra.

Stameni momak iz Danilovgrada (visok 1,93 cm) za crveno-zelene je dao 12 golova na 47 nastupa i osvojio dva Kupa Rusije.

Na početku ove sezone bio je u startnoj postavi, postigao je dva pogotka na četiri utakmice (sva četiri remija!) i onda bio trajno preseljen na klupu, nakon što je iz Rubina doveden Igor Portnjagin, a kasnije iz Krasnodara pozajmljen Brazilac Ari.

Poslednji nastup kao rezerva je Škuletić ostvario još 26. novembra.

Zanimljivo je da je svih šest nastupa za reprezentaciju Srbije zabeležio kao član Lokomotive, tokom 2015. godine.

Prethodno je u Partizanu tokom jeseni 2014. dao 21 gol na 27 utakmica i tako dao doprinos kasnije osvojenoj tituli prvaka Srbije.

Slično se može reći za sadašnjeg trenera crno-belih Marka Nikolića, koji je smenjen u martu 2015, nakon što je u zimskom prelaznom roku oslabljeni tim Partizana (pored Škuletića, otišao je i Danko Lazović) sa šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu, spao na samo "plus dva" posle pet prolećnih kola.

Zoran Milinković uspeo je kasnije da dovede ekipu do trona, ali se zadržao u klubu jedva pola godine. Od tada su na klupi crno-belih sedeli Ljubinko Drulović i Ivan Tomić, umesto koga se prošlog septembra - dakle, 18 meseci nakon otkaza - vratio Nikolić!

Aktuelni strateg lidera Superlige "povukao" je Škuletića za sobom (kao i Miroslava Vulićevića), kada je iz Vojvodine krajem 2013. godine prešao u Humsku 1. Ostaje da se vidi hoće li se istorija, na neki način, ponoviti...

Sve vesti