Najbolji klarinetisti Evrope u Beogradu!

Autor:

Jedinstveni trio The Clarinotts koji čine trojica najboljih klarinetista Evrope nastupiće 20. maja u Kolarčevoj zadužbini u organizaciji Centra beogradskih festivala

Ernst, Danijel i Andreas Otenzamer, otac i dva sina, prvi solisti Bečke i Berlinske filharmonije, redovni su gosti najboljih orkestara i prestižnih muzičkih festivala širom sveta.

"U želji da koncerti i izvođenja vrhunskih muzičara, koje CEBEF organizuje u našem gradu, budu dostupni što većem broju ljudi cena ulaznice iznosi simboličnih 500 dinara", navode organizatori.

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Izuzetnost svakog od ovih muzičara, koji imaju zavidne solističke karijere, dolazi do izražaja u njihovim zajedničkim nastupima, koje muzički kritičari ocenjuju kao nastupe najvišeg umetničkog nivoa.

Trio Klarinots nas je svojim spektakularanim nastupom uveo u 2016. godinu, u okviru tradicionalnog koncerta Bečke filharmonije.

Početkom 2016. godine objavili su album na prestižnoj etiketi Mercury Clašics/Deutsće Grammophon, koji promovišu na koncertu u bečkom "Muzikferajnu".

Deo naše publike je imao priliku da se upozna sa najpoznatijim članom ovog trija - Andreasom Otenzamerom.

Andreas je na dodeli prestižne nagrade Echo Klasik za Instrumentalistu 2015. godine, kao dobitnik nastupio sa našim virtuozom Nemanjom Radulovićem, potvrdivši se kao jedan od najuzbudljivijih muzičara današnjice.

Andreas je prvi solo klarinetista Berlinske filharmonije i umetnik koji ruši sve rekorde. Sa svojih 28 godina već može da se pohvali uspesima kakve nijedan klarinetista pre njega nije postigao: potpisao je ekskluzivni ugovor sa diskografskom kućom "Dojče gramofon/Mercury classics", kao prvi solo klarinetista u istoriji kome je pripala čast da snima za čuvenu "žutu etiketu".


Tagovi:
Sve vesti