Jubilej Ansambla "Kolo" - rasprodato!

Autor:

Godišnjim gala koncertom u Centru "Sava" 15. maja Ansambl Kolo obeležava 69 godina postojanja.

Publici će se predstaviti brižljivo izabranim i marljivo spremanim programom u unapređenoj produkciji sa svežim režijskim konceptom i pred prepunom salom, jer je koncert rasprodat.

Umetnička sezona pod nazivom "Energija tradicije" bila je ispunjena raznolikim, čestim i intenzivnim nastupima kao što su: prvo internacionalno otvaranje sezone u Banjaluci, koncert "Simfonija tradicije" sa Simfonijskim orkestrom i Horom RTS-a, koncerti sa tamburaškim orkestrom...

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Do kraja sezone Ansablu Kolo predstoji zajednički koncert sa bugarskim Ansamblom "Filip Kutev" 24. maja u Narodnom pozorištu u Beogradu kojim obeležavaju Dan slovenske pismenosti.

Ova sezona je bila specifična i po implementaciji teorijsko-naučnog pristupa materijalu koji neguju, izradi aplikacije za nominaciju "KOLO-tradicionalna igra u Srbiji" za UNESKOVU listu nematerijalne kulturne baštine čovečanstva zajedno sa Fakultetom muzičke umetnosti i Centrom za istraživanje i očuvanje tradicionalnih igara Srbije.

Ansambl narodnih igara i pesama Srbije KOLO već 69 godina nema svoj prostor, kako za vežbanje, tako i za čuvanje bogatog fundusa kostima, kreativno, ali i administrativno delovanje.

Na pragu su 70. rođendana i za razliku od svih profesionalnih ansambala u regionu, pa i svetu, jedini su bez svoje zgrade. Možda 2018. godina bude prekretnica za narednih 70 godina uglednog Ansambla Kolo.

Tagovi:
Sve vesti