• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jubilej Ansambla "Kolo" - rasprodato!

Izvor MONDO/Tanjug

Godišnjim gala koncertom u Centru "Sava" 15. maja Ansambl Kolo obeležava 69 godina postojanja.

Publici ce se predstaviti brižljivo izabranim i marljivo spremanim programom u unapredenoj produkciji sa svežim režijskim konceptom i pred prepunom salom, jer je koncert rasprodat.

Umetnicka sezona pod nazivom "Energija tradicije" bila je ispunjena raznolikim, cestim i intenzivnim nastupima kao što su: prvo internacionalno otvaranje sezone u Banjaluci, koncert "Simfonija tradicije" sa Simfonijskim orkestrom i Horom RTS-a, koncerti sa tamburaškim orkestrom...

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Do kraja sezone Ansablu Kolo predstoji zajednicki koncert sa bugarskim Ansamblom "Filip Kutev" 24. maja u Narodnom pozorištu u Beogradu kojim obeležavaju Dan slovenske pismenosti.

Ova sezona je bila specificna i po implementaciji teorijsko-naucnog pristupa materijalu koji neguju, izradi aplikacije za nominaciju "KOLO-tradicionalna igra u Srbiji" za UNESKOVU listu nematerijalne kulturne baštine covecanstva zajedno sa Fakultetom muzicke umetnosti i Centrom za istraživanje i ocuvanje tradicionalnih igara Srbije.

Ansambl narodnih igara i pesama Srbije KOLO vec 69 godina nema svoj prostor, kako za vežbanje, tako i za cuvanje bogatog fundusa kostima, kreativno, ali i administrativno delovanje.

Na pragu su 70. rodendana i za razliku od svih profesionalnih ansambala u regionu, pa i svetu, jedini su bez svoje zgrade. Možda 2018. godina bude prekretnica za narednih 70 godina uglednog Ansambla Kolo.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE