Pazite, biće mokro i klizavo!

Autor:

Zbog kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom vozače u Srbiji očekuju mokri i klizavi kolovozi, pa se savetuje držanje većeg odstojanja. Popodne se očekuje veći broj vozila na putevima.

0
A- A A+

Na veće odstojanje bi najviše trebalo da obrate pažnju vozači na Đerdapskoj i Ibarskoj magistrali, pored Drine, zapadne i južne Morave, a posebno na putevima u planinskim predelima, gde su mogući odroni.

Prohodnost na putevima I i II reda je dobra, asaobraćaj se odvija bez zastoja, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Međutim, shodno drugom danu vikenda i kraju nedelje, vozače već u prvim popodnevnim časovima očekuje veći broj vozila, najviše na prilazima većim gradovima, pa se vozačima savetuje da zbog moguće usporene vožnje i pojačanog saobraćaja budu strpljivi i tolerantni za volanom. Veći oprez zahtevaju i deonice na kojima se izvode radovi.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 20 minuta. Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promenljivo.

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Kada je reč o izmenama saobraćaja zbog radova, od 15.05. do 31.07, izvodiće se radovi na proputima na delu državnog puta I B reda broj 33, deonica Mala Krsna-Požarevac (Obilaznica). Za vreme izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila uz upotrebu semafora.

Radovi na postavljanju zvučnih barijera u okviru projekta zida za zaštitu od buke, na delu državnog puta I A reda broj 1 (gradski deo), na deonici od Hitne pomoći do isključenja za Ulicu Kneza Miloša, u smeru Beograd - Šid, izvodiće se 15.05. i 16.05. u vremenskom periodu od 9 do 16 sati. Za vreme radova za saobraćaj će biti zatvorena desna (zaustavna) saobraćajna traka.

Od 15.05 do 21.05. od 7 do 17 časova izvodiće se Radovi na frezovanju i sanaciji kolovoza na državnom putu I B redabroj 23, na deonicama Konjevići-Čačak i Čačak-Pakovraće.

Od 8.05. do 22.05. doći će do izmene u režimu saobraćaja na državnom putu I A reda broj 1, prema kojem je onemogućen pristup petlji "Tranšped" iz smera Beograda (zatvoreno isključenje na petlji "Tranšped"), pa će se vozila autoputem preusmeriti na petlju "Vrčin". Takođe će biti onemogućen izlaz na autoput sa petlje "Tranšped" u smeru ka Nišu, a vozila će biti preusmerena Beogradskom ulicom ka petlji "Vrčin".

Izvor: YouTube

Sve vesti