Pisac "Igre prestola" se oglasio o novim serijama!

Autor:

Džordž R. R. Martin o pet - dobro ste pročitali, PET novih serija!

3
A- A A+

Dok čekamo sedmu, pretposlednju sezonu "Igre prestola", pisac knjiga po kojima je serija snimana oglasio se povodom priče o novim serijama koje HBO priprema po njegovim idejama.

EKSKLUZIVNO: Džaken H'ghar za MONDO (FOTO, VIDEO)

Džordž R. R. Martin napisao je na svom sajtu da četiri serije koje HBO razvija nisu ono što televizijska publika smatra "spin-of" formatom.

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

"Tačno je, radimo na nekoliko novih serija. Vesti su se svuda proširile, i kao što to obično biva, pojavile se su i mnoge netačne informacije. Najpre bih voleo da kažem da se termin 'spin-of' ne može primeniti na ove serije. Nije slučaj kao sa serijama 'Prijatelji' i 'Džoi', dakle nećete gledati već poznatog lika u odvojenim avanturama. Žao mi je zbog svih koji su se nadali da će saznati celu priču Pituljice," našalio se on.

PAŽNJA: Spojleri CELE sedme sezone!

"Svet o kojem pišem, svet koji sam kreirao za 'Pesmu leda i vatre', jeste SVET za sebe, i veoma je veliki. Dakle, pričamo o pričama smeštenim u prošireni svet iz mojih knjiga, čija istorija obuhvata hiljade godina."

"Sve četiri priče o kojima trenutno pregovaramo su 'pred-nastavci', ne nastavci. Neke od njih nisu ni smeštene u Vesteros. Volim da ih zovem 'serije naslednice', i želim da istaknem da sam uključen u razvoj svake od njih. I to nije sve. Prošle nedelje imali smo četiri predloga scenarija, ove nedelje imamo pet. Neću vam otkrivati imena scenariste pete, ali ću vam reći da je izvanredan tip i veliki fan u pitanju," napisao je on.

"Za sve fanove, hoću da naglasim – mi razvijamo pet scenarija. Koliko će na osnovu tih scenarija biti snimljeno pilot epizoda, ostaje da se vidi. Važno je samo da sve što bude razvijeno i snimljeno bude jednako dobro kao 'Igra prestola', što nije lak zadatak," napisao je on.

Martin je "razbio" i jedan mit o kojem fanovi nagađaju već godinama.

"NEĆEMO snimiti seriju o Danku i Jajetu. O njima su objavljene samo tri priče, što nije dovoljno. Jednog dana, ako budem ispričao sve njihove avanture koje smo zamislili, možda će i oni dobiti seriju. I ne, nećemo snimati ni seriju o Robertovoj pobuni, jer vam ona ne bi otkrila ništa novo, samo bi vam plastično prikazala kako su se odigrali događaji za koje već znate."

Za kraj, odgovor na večito pitanje…

"Da, i dalje radim na 'Vetrovima zime', i nastaviću sve dok knjiga ne bude bila gotova. Ponekad bih voleo da mogu da se kloniram i sve završavam brže, jer radim na 'Vetrovima zime', na 'Igri prestola', pet nastavaka serije, četiri nove knjige iz serijala 'Wild cards' i još nekoliko stvari o kojima ne mogu da vam pričam," zaključio je Martin.

Sve vesti