Roditelji iskreno: Kad smo zažalili što imamo decu

Autor:

Roditelji su iskreno govorili o trenucima kada su se pokajali što imaju deci i objasnili zašto.

0
A- A A+

To nije uobičajena tema za razgovor, ali ovi roditelji su iskreno govorili o tome zašto su se pokajali što imaju decu.

Reč je o možda najvažnijoj odluci u životu - imati decu - koja kada se jednom donese, nema nazad. Iako je roditeljstvo najlepša stvar na svetu, ujedno je to možda i najteži "posao". Upravo zato neki roditelji ponekad pomisle da je bolje da nisu imali decu. Evo šta kažu ovi roditelji kada su i zašto to pomislili.

Jedna mama kaže da smatra da je dobar roditelj, da su njena deca lepo vaspitana, ali ih je rodila mlada i nikada nije sigurna da li je dovoljno dobra za taj životni "zadatak" – roditeljstvo.

Neki kažu da su se ranije kajali jer su mladi dobili decu, ali sada su im deca sada sve na svetu.

"Kada se tako osećam, obično mi treba samo nekoliko sati da se odvezem na neko usamljeno mesto i malo iskuliram. Volim svoju decu, unose toliko radosti i smeha u moj život, ali mi je ponekad potrebno samo da malo odmorim od njih", ispovest je jednog roditelja na Redditu.

Jedna korisnik ove mreže napisao je da se ponekad kaje zbog odluke da ima decu, ali da takve misli traju tek nekoliko sekundi. "Volim da budem tata, ali ponekad želim da ja budem ja i da im ne trebam baš svakog trenutka".

Dakle, niko od njih se ne kaje ozbiljno zbog te odluke, već su to misli koje se jednostavno jave u nekim teškim trenucima.

Da li ste i vi nekad pomislili slično?

----------------------------------------------------------

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Tagovi:
Sve vesti