Juve ne da Mandžukića: Plata 5 miliona evra!

Autor:

Italijanski mediji pišu da će Juventus ponuditi produžetak ugovora hrvatskom reprezentativcu Mariju Mandžukiću, uz značajno povećanje plate. Ugovor, praktično do kraja karijere.

Mario Mandžukić ima važeći ugovor sa Juventusom do 2019. godine, ali u torinskom klubu i te kako cene ovog hrvatskog fudbalera i žele da budu još više sigurni da će i dalje biti u crno-belom.

Prema pisanju pojedinih italijanskih medija, Juventus će Mandžukiću ponuditi novi ugovor, do 2020. godine, a plata bi mu sa sadašnjih 3,5 miliona porasla na 5 miliona evra godišnje!

Ako se ova informacija pokaže kao tačna, Mandžukić bi ostao u Juventusu do svoje 34. godine, praktično do kraja karijere.

Mandžukić bi tako bio jedan od najplaćenijih hrvatskih reprezentativaca, pole Luke Modrića, Dejana Lovrena i Ivana Rakitića.

U Juventus je došao u leto 2015. godine iz Atletiko Madrida, kojem je torinski klub isplatio 20 miliona evra za hrvatskog napadača.

Mandžukić je za Juventus ove sezone postigao devet golova, dok je osam namestio, ali italijanski mediji ističu da se posebno dobro snalazi u novom ssistemu 4-2-3-1 koji je trener Masimilijano Alegri počeo da forsira u ovoj sezoni. Mandžukić igra na levom krilu, a njegov fajterski karakter je značajan i kad su odbrambeni zadaci u pitanju.

Sve vesti