Napadnuto vozilo sa novcem NBS na Jarinju!

Autor:

Na prelazu Jarinje, u blizini Leposavića, pokušana pljačka vozila firme Henderson, koje je prevozilo novac Narodne banke Srbije, a počinioci su otvorili paljbu na policiju.

0
A- A A+

Počinioci su otvorili paljbu na pripadnike policije, prenosi portal "Kossev", navodeći da u pucnjavi nije bilo povređenih.

Pljačka nije uspela, a za sada se sumnja da je pucano iz belog vozila marke "krajsler". Zastoj u saobraćaju nastao je zbog uviđaja i primene operativnog plana.

Kosovo: Zapucali Srbi na Srbe

"Završen je uviđaj. Saobraćaj na prelazu Jarinje je normalizovan i pušten u oba pravca. I dalje se primenjuje operativni plan 'čelični prsten' u okviru kojeg nastavljamo sa određenom kontrolom vozila, lica i blokadom putnih pravaca, u cilju potrage za osumnjičenima, a u delovima magistralnih puteva na Kosovu gde mi procenimo da su oni pobegli," izjavio je za Kossev šef operativnog planiranja i procenjivanja KP-a za region Sever, Miodrag Lekić.

On nije mogao da potvrdi informaciju agencije Kosovapress da se u vozilu koje je prevozilo novac - nalazilo milion evra, navodeći da Kosovska policija trenutno nema potvrdu koliko je novca bilo, te i da je to deo istrage.

Pokušaj pljačke dogodio se na svega dvadesetak metara od samog punkta Jarinje, u trenutku primopredaje novca koji je iz pravca centralne Srbije trebalo da bude prebačen na Kosovo, preneo je Kossev.

Pretpostavlja se da su u minivenu Krajsler bile dve osobe koje su pod pretnjom oružjem pokušale da uzmu novac.

Tom prilikom, jednom pripadniku firme Henderson oduzet je pištolj, koji su napadači prilikom bega najverovatnije odneli sa sobom.

Oštećenja na vozilu firme Henderson nema, a policija je, takođe, uzvratila sa najmanje dva metka, a osumnjičeni su vozilom pobegli u pravcu Kosova i za njima se intenzivno traga.

Narodna banka Srbije saopštila je da je vozilom transportovan novac za potrebe ekspozitura domaćih banaka na KiM.

Zahvaljujući prisebnoj i brzoj reakciji radnika NBS, kao i radnika kompanije koja vrši obezbeđenje transporta na području KiM, pokušaj oružane pljačke je osujećen i izbegnute su teže posledice, navodi se u saopštenju Pres službe NBS.


 --------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store!PREUZMITE JE!

Sve vesti