Ovo je borba za rokenrol! (FOTO)

Autor:

51. Zaječarska Gitarijada održava se ove godine od 29. juna do 1. jula, a učesnici i organizatori najavljuju možda i najbolji provod do sada.

12
A- A A+

  Zaječarska Gitarijada odražava se još od davne 1966. godine i predstavlja "manifestaciju sa najdužom rokenrol tradicijom u Srbiji", kako je istakao Bajaga na konferenciji za novinare.

Od 29. juna, pa naredna tri dana, do 1. jula u Zaječaru će "prašiti" kako neki novi, tako i neki stari "klinci".

Posetioci prve večeri mogu da očekuju jednu pravu rokenrol poslasticu u vidu nastupa Riblje Čorbe i Bajage i Instruktora, drugo veče će nastupiti bend The Cult, kao i bend Hadži prodane duše koji su pobedili na prethodnoj Gitarijadi, a finalno veče je i dalje obavijeno velom misterije, dok organizatori najavljuju da čekaju potvrdu "velikog stranog benda".

"Veliko nam je zadovoljstvo da se pojavio na ovom festivalu koji predstavlja borbu za rokenrol", istakao je Miša Aleksić, basista Riblje Čorbe, dok se Bajaga složio:

"Ovo je manifestacija sa najdužom rokenrol tradicijom u Srbiji. Mi ćemo publici predstaviti novi program koji pravimo posebno za Gitarijadu. Ne znam da li ćemo prvi nastupiti mi ili Čorba, nama je to potpuno svejedno. Svakako - razvalićemo!", entuzijastično je najavio frontmen Bajage i Instruktora.

Zaječarska Gitarijada dobila licencu Vudstoka!

  Idejni "vođa" Nevernih beba, Milan Đurđević, istakao je značaj Zaječarske Gitarijade za mlade neafirmisane bendove, kao i načine na koje takvo iskustvo može da podstakne muzičare u usponu.

"Za mene je Zaječar bio prelomni trenutak u odabiru profesije. Ja sam te godine kada smo mi pobedili 1983, trebalo da idem u Lajpcig da studiram klasičnu muziku, ali onda smo pobedili na Zaječarskog Gitarijadi i dobili da snimamo album, pa naravno nisam otišao nigde. Tako da, Zaječar je velika prekretnica za mnoge mlade ljude po pitanju odnosa, ideje, izbora života, jer ovaj festival nije samo muzika, to je vetar u leđa za kompletnu karijeru nekih mladih bendova", rekao je Đurđević.

Misterioznog svetski poznatog izvođača će nam otkriti od 1. juna, a "rokonačelnik" ove, 51. Gitarijade će biti Radomir Mihajlović Točak.

Sve vesti