• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je borba za rokenrol! (FOTO)

Izvor mondo.rs

51. Zaječarska Gitarijada održava se ove godine od 29. juna do 1. jula, a učesnici i organizatori najavljuju možda i najbolji provod do sada.

 Zaječarska Gitarijada 2017. Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

  Zajecarska Gitarijada odražava se još od davne 1966. godine i predstavlja "manifestaciju sa najdužom rokenrol tradicijom u Srbiji", kako je istakao Bajaga na konferenciji za novinare.

Od 29. juna, pa naredna tri dana, do 1. jula u Zajecaru ce "prašiti" kako neki novi, tako i neki stari "klinci".

Posetioci prve veceri mogu da ocekuju jednu pravu rokenrol poslasticu u vidu nastupa Riblje Corbe i Bajage i Instruktora, drugo vece ce nastupiti bend The Cult, kao i bend Hadži prodane duše koji su pobedili na prethodnoj Gitarijadi, a finalno vece je i dalje obavijeno velom misterije, dok organizatori najavljuju da cekaju potvrdu "velikog stranog benda".

"Veliko nam je zadovoljstvo da se pojavio na ovom festivalu koji predstavlja borbu za rokenrol", istakao je Miša Aleksic, basista Riblje Corbe, dok se Bajaga složio:

"Ovo je manifestacija sa najdužom rokenrol tradicijom u Srbiji. Mi cemo publici predstaviti novi program koji pravimo posebno za Gitarijadu. Ne znam da li cemo prvi nastupiti mi ili Corba, nama je to potpuno svejedno. Svakako - razvalicemo!", entuzijasticno je najavio frontmen Bajage i Instruktora.

Zajecarska Gitarijada dobila licencu Vudstoka!

  Idejni "voda" Nevernih beba, Milan Ðurdevic, istakao je znacaj Zajecarske Gitarijade za mlade neafirmisane bendove, kao i nacine na koje takvo iskustvo može da podstakne muzicare u usponu.

"Za mene je Zajecar bio prelomni trenutak u odabiru profesije. Ja sam te godine kada smo mi pobedili 1983, trebalo da idem u Lajpcig da studiram klasicnu muziku, ali onda smo pobedili na Zajecarskog Gitarijadi i dobili da snimamo album, pa naravno nisam otišao nigde. Tako da, Zajecar je velika prekretnica za mnoge mlade ljude po pitanju odnosa, ideje, izbora života, jer ovaj festival nije samo muzika, to je vetar u leda za kompletnu karijeru nekih mladih bendova", rekao je Ðurdevic.

Misterioznog svetski poznatog izvodaca ce nam otkriti od 1. juna, a "rokonacelnik" ove, 51. Gitarijade ce biti Radomir Mihajlovic Tocak.

Komentari 12

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Anastasia

Volim Bajagu!

qr

Zuba se usrecio sto nije otisao. I dalje pokusava da kopira EKV al mu ne ide. Zvini malo covece, dokle vise balade...

Ivana

Riblja corba, Neverne bebe....fali samo Zeljko Joksimovic....rokenrol je odavno umro u Srbiji

SERIJE