Odnosi sa Makedonijom nisu loši, ali sa Zaevom...

Autor:

Mandatar za sastav makedonske Vlade Zoran Zaev poručio je da odnosi između Beograda i Skoplja treba da budu bolji. Ministar Nebojša Stefanović odgovara da ti odnosi nisu loši, već da je "loš odnos Zaeva prema Srbiji i njenim građanima".

46
A- A A+

U proceni odnosa dveju zemalja mandatar za sastav nove makedonske Vlade nije se ogradio od svojih prethodnih kritika na račun srpskog rukovodstva, pa je Stefanović upitao kada je to i gde bila ugrožena karijera premijera Aleksandra Vučića, kako tvrdi Zaev, i kakav je to nacionalistički potez povuklo rukovodstvo Sribije, ili Vlada Srbije ili Aleksandar Vučić.

Zaev: U Srbiji "nacionalističko rukovodstvo"

"Mi ćemo nastaviti da čekamo odgovor na ovo pitanje, a građani ove zemlje su bili svedoci da se Srbija nije mešala u unutrašnje stvari Makedonije i da je uvek samo pozivala na mir i stabilnost", rekao je Stefanović.

Stefanović smatra da takve uvrede na račun rukovodstva Srbije svakako nisu poruka prijateljstva i to, poručuje, ne bi trebalo da radi bilo ko, a kamoli Zoran Zaev, koji još zvanično nije ni izabran na neku značajnu javnu funkciju u Makedoniji.

Zaev "spreman da povuče" izjavu o Vučiću?!

Ministar policije i potredsednik Vlade kaže da Srbija želi dobre odnose sa Makedonijom i da će nastaviti tako da se ponaša.

Prema njegovim rečima, i do sada su ekonomski odnosi dveju zemalja bili na visokom nivou.

"Međutim, naši politički odnosi nisu dobri pre svega zbog toga što Makedonija svojim ponašanjem i konkretnim odlukama staje na stranu Albanaca protiv interesa Srba", rekao je Stefanović Tanjugu.

Lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije i mandatar za sastav makedonske vlade Zoran Zaev izjavio je početkom ovog meseca da su Srbi i Makedonici bratski narodi, ali i da je u Srbiji na vlasti "nacionalističko rukovodstvo" Aleksandra Vučića.

Na pitanje zašto "nacionalistički krugovi" više simpatišu lidera VMRO-DPMNE Nikolu Gruevskog nego njega, Zaev je za Kurir TV reako da i u Srbiji postoji "nacionalističko rukovodstvo" premijera Aleksandra Vučića koji je sebe deklarisao kao lidera u regionua pokazao je, kako kaže, svoje nacionalističke pozicije prvom prilikom kada mu je bila ugrožena politička karijera.

Vulin: "Da li su Zaevu to rekli Rama i Tači?"

------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store!PREUZMITE JE!

Sve vesti