Dejan Radonjić i MONDO najavljuju F4 Evrolige!

Autor:

Igrao je više puta protiv svakog učesnika Fajnal fora i pobedio svakoga, osim Olimpijakosa. Za sada. Sa trenerom Crvene zvezde pričali smo o završnici Evrolige. Evo šta nam je rekao...

Dejan Radonjić i MONDO najavljuju F4 Evrolige! Foto: MN Press

Završnica najjačeg evropskog takmičenja staje u još dva takmičarska dana.

Ovog petka u Istanbulu počinje Fajnal-for Evrolige, koji će u 17.30 časova "otvoriti" polufinale CSKA - Olimpijakos, dok ćemo ime drugog učesnika finala saznati od 20.30, utakmicom Fenerbahčea i Reala.

"Sinan Erden dom", jedna od najmodernijih dvorana van teritorije SAD, dočekala je ekipe koje su u "revolucionarnoj" godini Evrolige pokazale najviše i odlaskom u Istanbul potvrdile svoju reputaciju.

Crvena zvezda mts, srpski i regionalni predstavnik u najjačem takmičenju, vodila je ove sezone velike borbe sa svim timovima sa F4 i pobedila tri od četiri učesnika. Stoga, trener crveno-belih Dejan Radonjić jedan je od pozvanijih sagovornika na temu Fajnal-fora i završnih borbi za titulu šampiona Evrope.

U razgovoru za MONDO, šef struke Zvezde govorio je o oba polufinala i izneo svoju ocenu potencijalnih ishoda tih mečeva, kao i finala.

CSKA - OLIMPIJAKOS

Miloš Teodosić Vasilis Spanulis Foto: MN Press

"Ako i jedni i drugi budu kompletni, u tom duelu smatram da će CSKA imati prednost. Imaju veliki kvalitet, prvaci su Evrope i imaju igrače koji mogu da u ovakvim mečevima odigraju presudne uloge. Naravno, i Olimpijakos ima takve igrače i oni takođe znaju kako se nastupa u ovakvim mečeva, kao i kako se u njima pobeđuje".

"Čvrstina Olimpijakosa je nešto što neće odgovarati ekipi CSKA, ali s obzirom na igrački kadar koji ruski tim poseduje, kao i na kvalitet njegovog trenera Dimitrisa Itudisa, smatram da oni imaju blagu prednost u ovom polufinalu", rekao je Radonjić.

FENERBAHČE - REAL

Foto: MN Press"Na čelu sa najtrofejnim evropskim trenerom Željkom Obradovićem, Fener se nalazi u odličnoj formi i posle puno pehova zaigraće u kompletnom sastavu, pred maltene punom dvoranom svojih navijača. To će im, naravno, dati veliku podršku, tako da imaju veoma dobru priliku da naprave odličan rezultat".

"Kada je u pitanju Real, predvođen fantastičnim Ljuljom sigurno će pokušati da odgovori na taj kvalitet Fenerbahčea, ali čini mi se da ipak turski tim ima prednost u tom polufinalu, kao i da generalno ima jako, jako dobru situaciju da na kraju Fajnal-fora završi kao prvak Evrope. Imali su zaista dosta pehova, povreda, dosta igrača je imalo probleme, ali došli su do odličnog statusa kada su sve to sanirali, kada je tim postao kompletan i kada je ušao u ritam. Imaju ogroman kvalitet, kao i ogromno iskustvo trenera Obradovića i igrača željnih trofeja. To bi moglo da bude presudno za osvajanje".

KO JE, DAKLE, BLIŽI FINALU?

"Mislim da su to utakmice u kojima mogu da presude detalji i u kojima inspiracija određenog igrača može da donese prevagu. Moguće je i da ne bude tako, jer su sve ekipe izvanredne, imaju fantastične igrače i svi imaju iskustvo osvajanja Evrolige, ali mislim da Fener i CSKA imaju uslova da mogu da ostvare dobar rezultat u polufinalu i da se nađu u finalu".

KOME BI RADONJIĆ DAO PREDNOST U TOM FINALU?

"Opet ću ponoviti što sam rekao za Fenerbahče protiv Reala, jer to isto važi i u duelu protiv CSKA. Mogu da iskoriste svoje trenutno stanje, ambijent koji vlada u samom timu i koji će biti na tribinama. Na krilima svega toga, mislim da mogu da ostvare veliki uspeh", dodao je Radonjić u razgovoru za MONDO.

Sve vesti