Pomozimo srpskim ultramaratoncima!

Autor:

Petoro srpskih ultramaratonaca ima finansijskih problema da obezbedi put za takmičenje na 12. svetskom ultramaraton takmičenju od 24 sata u Belfastu.

5
A- A A+

Petoro vrhunskih sportista teške discipline ultramaraton, Jovica Spajić, Mihal Šulja, Saša Gacik, Željko Željković i Marina Lazić, kvalifikovali su se da predstavljaju Srbiju na 12. svetskom ultramaraton takmičenju od 24 sata u Belfastu.

Marina i Jovica tek što su se vratili iz Afrike, gde su se sjajno borili na "SaharaRace", i očekivali su da će bez problema otići i u Severnu Irsku.

Ako niste znali - pročitajte ovo. Marina Lazić je ultramaratonsku trku u Namibiji, koja je trajala 6 dana, istrčala i završila sa BEBOM U STOMAKU! Da, dobro ste pročitali - Marina je trudna već 12 nedelja, ali je uprkos tome otišla u Afriku i na kraju, u generalnom plasmanu, zauzela sedmu poziciju, ali je bila prva u svojoj grupi - žene od 30 do 29 godina.

Jovica je bio drugi u generalnom plasmanu!

Oni su Supersrbi!Njih dvoje nisu osvojili medalje samo za sebe, već i za sve obolele od plućne hipertenzije u Srbiji. Oni su iskoristili ovu trku da se kao deo HOPE Srbija tima bore za podizanje svesti o hipertenziji pluća i pomognu lečenje obolelima od ove bolesti u našoj zemlji.

Ali, i njih dvoje i još troje srpskih ultramaratonaca sada se susreću sa problemom - reč je, naravno, o finansijama, odnosno nedostatku novca za avio-karte. Oni su od organizatora i međunarodne ultramaratonske asocijacije dobili obezbeđen smeštaj i kotizacije za učešće, kao elitni trkači, ali nedostaje novac za troškove puta kako za njih tako i za nekoliko ljudi koji bi im bili pomoć na takmičenju.

Ta tehnička pomoć je neophodna jer je ogroman napor za telo trčati 24 sata bez prekida.

Reč je o ukupnom trošku od svega 2.000 evra!

Važno je znati da na ovom takmičenju može biti samo 100 učesnika iz sveta. Među tih 100 je i naših petoro i to je veliki uspeh!

Zato, ako ovo čitate, a možete i spremni ste da pomognete - učinite to!

MONDO INTERVJU: Marina je istrčala 350km po Alpima, a vi?

Izvor: MONDO

Tagovi:
Sve vesti