Odlazak sa stilom - "Durasel" završio karijeru

Autor:

Nakon što je sa Fejnordom osvojio titulu šampiona Holandije, kapiten tima iz Roterdama Dirk Kajt objavio kraj karijere.

U odlučujućoj utakmici za naslov prvaka Holandije, Dirk Kajt je postigao het-trik. A samo koji dan nakon velikog uspeha i prve titule posle 18 godina, objavio je: vreme je da stanem.

Legendarni holandski fudbaler, nekadašnji igrač Liverpula, objavio je da završava karjeru u svojoj 36. godini.

"Tokom cele karijere uvek sam pratio svoje srce. Činim to i sada i verujem da sam doneo ispravnu odluku. Osećam da je sada pravi trenutak. Otkako sam se vratio u Fejnord imao sam dve sjajne sezone, a ova je bila vrhunac. Sanjao sam da postanem prvak Holandije sa Fejnordom i ispunio sam san", izjavio je Kajt.


Fudbaler, čiji je nadimak "Durasel" (po vrsti baterija, jer je uvek igrao "kao navijen"), počeo je karijeru u Utrehtu, da bi od 2003. do 2006. godine nosio dres Fejnorda. Iz Fejnorda je otišao u Liverpul, gde je ostao čitavih pet sezona i osvojio Liga kup. Potom je otišao u Fenerbahče (osvojio titulu šampiona Turske, turski kup i turski Superkup), a zatim se vratio u Fejnord.

Odigrao je 48 utakmica u Ligi šampiona i postigao 12 golova. Teško je izmeriti sav njegov doprinos, jer je njegov odnos prema dresu bilo kog kluba koji je nosio i pristup igri bio, zaista, za primer.

Kajt će ostati u Fejnordu i verovatno će biti priključen stručnom štabu prvog tima.

Sve vesti