Poketino: Ne brinite, biću ovde

Autor:

Jedan od najtraženijih menadžera današnjice neće napustiti klub na ulasku u neizvestan period.

0
A- A A+

Ako nije najtraženiji, Maurisio Poketino svakako je jedan od najtraženijih trenera današnjice.

Menadžer Totenhema, najuspešnijeg tima Premijer lige u prethodne dve sezone koji je, pritom, uspeo da ne uzme titulu u oba navrata, bio je pominjan kao mogući trener nekolicine velikih klubova i tek će biti.

Za sada, poznato je samo da "Poh" neće preći u Barselonu, utoliko što je glasine o tome da će naslediti Luisa Enrikea "ohladio" izjavom da kao bivši igrač i trener Espanjola ne može da zamisli sebe na klupi gradskog rivala.

Nakon što su "pevci" posustali u trci za titulom prvaka Engleske za Čelsijem, sezonu nakon što im se isto dogodilo i jureći Lester siti, Poketino je poručio navijačima da će se družiti i četvrtu sezonu zaredom.Kao menadžer ekipe koja je ostvarila najveći broj pobeda u prethodne dve sezone i osvojila najveći broj bodova, ali u obe trke ostajala kratkih rukava, Argentinac smatra da bi upravo sezona 2017/18 mogla da bude "ta" u kojoj će Sparsi prekinuti post dug 56 godina.

Toliko je prošlo od kada je Totenhem poslednji put bio prvak Engleske.

Insistirajući da ne postoji izlazna klauzula u njegovom ugovoru sa klubom, Poketino je rekao…

"Ne, nema takve klauzule. Ostaću ovde sledeće sezone".

Totenhem ne samo da je, prema mišljenju mnogih, igrao najlepši fudbal na Ostrvu u prethodne dve godine, već je postao i redovan učesnik Lige šampiona, a Poketino je na tom putu uspeo da uvede u prvi tim značajan broj mladih igrača od kojih su neki postali velike zvezde.

Poput Deli Alija.

"Ima mnogo glasina, ali posvećen sam klubu u potpunosti i ne vidim nijedan razlog zbog kojeg bih otišao. Ostaću ovde, ne brinite. Tog 3. jula, na početku sezone, biću ovde sigurno", rekao je sa osmehom.

Totenhem ulazi u veoma neizvestan period, utoliko što je rušenjem kultnog "Vajt Hart Lejna" započet proces selidbe na novi stadion, koji će biti izgrađen "tik" uz stari, ali za koji će biti potrebno vreme i ogroman novac. Do tada, pored toga što klub neće moći da dovodi skupe igrače, mada skoro da nikada i nije, malo je verovatno da će biti u prilici i da odbija ponude kakve je u prošlosti dobijao za Gareta Bejla, Luku Modrića i ostale zvezde.

Utoliko, čovek koji je i u Sautemptonu i u Totenhemu pravio mala fudbalska čuda sa limitiranim budžetima, neophodan je ovom popularnom londonskom klubu.

Sve vesti