ŠOK: Umro Kris Kornel! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Vođa bendova Audioslave i Soundgarden preminuo je u 53. godini

31
A- A A+

Roker Kris Kornel preminuo je u 53. godini, saopštila je njegova PR služba.

NAJAVIO samoubistvo na koncertu!?

Slavni muzičar, vođa bendova Soundgarden i Audioslave, preminuo je "iznenada i neočekivano" u Detroitu, navodi se u saopštenju.

Kornel je tvitovao samo nekoliko sati pred smrt, napisavši kako se raduje povratku u Detroit.

Roker je sa Soundgardenom nastupio u sredu uveče u tom gradu.

Koliko je poznato, Kornel nije bio bolestan, a porodica rokera saopštila je da čeka izveštaj patologa koji će utvrditi uzrok smrti.

Izvor: YouTube

Rođen u "prestonici grandža", Sijetlu, kao Kristofer Bojl, bio je jedan od osnivača grandž pokreta. Kris, Kim Tajejl i Hiro Jamamoto osnovali su Soundgarden 1984. godine i postali prvi grandž bend koji je potpisao ugovor za "veću" izdavačku kuću (A&M records).

Izvor: YouTube

Smatra se da je upravo ovaj bend utabao put kasnijim velikanima tog pravca, bendovima Nirvana, Pearl Jam i Alice in Chains.

Izdao je šest albuma sa bendom Soundgarden, pet solo izdanja, tri albuma sa Audioslave i jedan sa bendom Temple of the dog.

Uradio je i pesmu "You know my name" za film "Kazino Rojal".

Izvor: YouTube

Bio je oženjen menadžerkom svojih bendova, Suzan Silver, sa kojom ima ćerku Lilijan (17). Par se razveo 2004, a čak četiri godine je vodio sudsku bitku oko Krisove kolekcije gitara.

Posle razvoda venčao se sa Viki Karijanis, sa kojom je dobio ćerku Toni (13) i sina Kristofera (12).

Kornel je ranije otvoreno govorio o borbi sa bolestima zavisnosti.

"Bio je to dug put, kako bih otkrio da je bolje bez opijata… Jeste mi pomoglo što sam išao na rehabilitaciju, jer me je izvuklo iz depresije koju su mogli da prekinu samo droga ili alkohol. Na rehabilitaciji ćete dobiti poruke koje može da shvati i idiot, ali suština je, po meni, u tome što vi lično morate da želite da ozdravite. To je najstrašniji deo za svakog zavisnika. Ti moraš da želiš da prestaneš, da ne praviš više s*anja ili će te to ubiti," rekao je on.

Sve vesti