SPS-a opet u blokadi: Stigli računi za izbore

Bankovni račun Socijalističke partije Srbije blokiran je jer na njemu nema novca da se naplati dug od 4,9 miliona dinara napravljen u vreme prošlogodišnjih izbora.

2
A- A A+
SPS, sedište SPS, socijalisti Foto: MONDO/Jelica Dojčinović

Za blokadu ovoga puta "kriva" su tri poverioca koji su godinu dana čekali na isplatu novca a onda rešili da pre nedelju dana blokiraju račun, pišu "Večernje novosti".

Sedmi put u 2017.

Socijalisti su samo od početka ove godine u finansijskoj blokadi već sedmi put, a iz poslednje su izašli 26. aprila. Najduža blokada bila im je krajem prošle godine, na 20 dana, a tada iz je "pritisla" jedna toplana zbog neplaćenog grejanja i duga od 17 miliona dinara.

Direktor SPS-a, Dejan Backović, kaže da "nije ništa spektakularno" i da rešavaju problem.

"Dug nije preveliki i regulisaćemo ga. Dugovanja smo smanjili za 200.000 dinara pa sada iznose 4,6 miliona", kaže Backović.

Problema sa "čistim računom" imaju i druge političke partije, i oni uglavnom nastaju zbog prevelikog zaduživanja u vreme, poslednjih godina veoma, učestalih izbornih kampanja.

Najveće muke imaju Demokratska stranka i Liberalno-demokratska partija. Ove partije su se već "odomaćile" u blokadi, iz koje ne izlaze od 2014. godine.

Demokrate su "zamrznute" 1.084 dana i ukupno duguju više od 78 miliona dinara, dok su u LDP-u na ledu 1.091 dan i sa rupom u kasi od 28 miliona dinara.

Povremeno muke s finansijama imaju i u DSS i SRS. Radikali ove godine, doduše, još nisu bili u blokadi a račun DSS je bio "pod ključem" oko mesec dana početkom 2017. godine, pišu "Novosti".

------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store!PREUZMITE JE!

Tagovi:
Sve vesti