Partizan, dan posle Niša: Ne vređajte Vučića!

Autor:

"Premijer Srbije i izabrani predsednik je reprezent državnog jedinstva i personifikacija demokratske tekovine da poštujemo izbor i volju većine nas. Međutim, imamo sreću da je on i čovek sporta", deo je saopštenje FK Partizan.

Partizan, dan posle Niša: Ne vređajte Vučića! Foto: MONDO/Vladimir Sukdolak

Posle generalnog direktora FK Partizan Miloša Vazure, koji je odmah posle utakmice između Radničkog i Partizana (1:3) apelovao na navijače da ne mešaju politiku i sport i ne vređaju premijera Srbije Aleksandra Vučića, saopštenjem se u četvrtak ujutru oglasio i klub iz Humske ulice.

Sa delova tribina niškog "Čaira", na kojima su bili smešteni navijači crno-belih, u drugom poluvremenu čule su se uvrede na račun premijera Srbije.

Saopštenje prenosimo u celosti:

"U svojoj, više od sedam decenija dugoj istoriji i tradiciji, FK Partizan je odlikovala tolerancija, trpeljivost i prava, iskonska i iskrena ljubav njegovih navijača prema klubu. Za naš klub su oduvek navijali oni koji znaju reči čika Duška Radovića - da se za druge navija, a Partizan voli.

Partizan se voli i kada je teško, jer nije uvek lako, ali je uvek lepo biti navijač ovog slavnog kluba. Partizan, zato, prepoznaje i vrednuje svaku dobru nameru, gest i sportsku volju koja čini da naš klub živi i bori se na fudbalskom terenu.

Premijer Srbije i izabrani predsednik je reprezent državnog jedinstva i personifikacija demokratske tekovine da poštujemo izbor i volju većine nas.
Međutim, imamo sreću da je on i čovek sporta. 

Vlada Republike Srbije i njen premijer, Aleksandar Vučić, svakodnevno predano i marljivo pomažu sport u ovoj zemlji. Srbija je ponosni domaćin vaterpolo, košarkaških, futsal i atletskih prvenstava, naši olimpijci su nadmašili sve rekorde u broju medalja sa nekog olimpijskog takmičenja, grade se novi sportski objekti, a sportski radnici imaju razloga da sa optimizmom gledaju u budućnost sporta u Srbiji.

FK Partizan prepoznaje i vrednuje koliko je lično Aleksandar Vučić imao razumevanja kada je Partizanu bilo teško, kada je vojevao bitku sa organima UEFA da bi naši navijači ovog leta i jeseni gledali evropski fudbal u Beogradu. 

Ta pomoć bila je presudna. Istina je jedna i nedeljiva. Prijatelji se, znamo, u nevolji prepoznaju. A on je prijatelj sporta.

FK Partizan prepoznaje i vrednuje kakvog partnera ima u Vladi Republike Srbije u svakodnevnim, manje oku javnosti vidljivim, bitkama. Uz to razumevanje i podršku, mi te bitke dobijamo. Na dobrobit sporta u celini, jer Aleksandar Vučić vrlo dobro oseća da je državno jedinstvo snaga ove zemlje.

Mi se bavimo sportom, najplemenitijim izrazom životnog zadovoljstva. Lepota ove igre je u trofeju koji je na dohvat ruke. Naši igrači i trener su zaslužili da sve ono što su znojem izgradili niko od nas neodgovornošću ne prolije.

Junaštvo je, kaže Marko Miljanov, sebe odbraniti od drugog a čojstvo drugoga odbraniti od sebe. Navijači Partizana, uvereni smo, znaju i za čojstvo i junaštvo.

Navijajmo u nedelju za naše junake ovog doba, ostavimo po strani sve drugo, osim crno-belo u srcu. Tom sinergijom ljubavi i podrške, tako svojstvenom Partizanu, bićemo šampioni! 

A dva šampiona će umeti da se cene.

Živeo Partizan!", stoji u saopštenju FK Partizan.

"Parni valjak" je u sredu, pred više od 15.000 navijača, pobedio Radnički 3:1 i prišao na bod od osvajanja 27. titule prvaka države.

Sve vesti