Ni "kec", ni "dvojka", Smiljaniću "desetka" u Nišu

Radoje Smiljanić nastavio da pobeđuje... Pomoćni trener Partizana još jednom uspešno zamenio Marka Nikolića, ovaj put u meču dosadašnje trenerske karijere.

"Meč sezone" - takav epitet dobio je duel Radničkog i Partizana na stadionu "Čair". Odavno dva kluba nisu odigrala važniji meč od ovog u 36. kolu Superlige Srbije. Domaćinu su bodovi bili potrebni za Evropu, crno-belima da ostanu korak ispred "večitog" rivala.

Ni posle pobede "parnog valjka" (3:1) šampionska trka nije rešena i odgovor na pitanje ko će prvi kroz cilj dobićemo tek nakon poslednjeg kola u nedelju.

Ali...

U Humskoj se definitivno lakše diše i slavlje posle osvajanja tri boda nije izgledalo kao obično. Naprotiv. Čini se da su mnogi požurili i već pootvarali šampionske boce šampanjca.

Međutim, igrači i stručni, iako svesni da su u Nišu praktično zgrabili pehar, ali ga još nisu podigli, čvrtso stoje na zemlji i upozoravaju, skoro pa u glas: "Još nije gotovo".

A, nije bilo lako Partizanu u Nišu. Iako svesni da su kvalitetniji od rivala, pritisak koji se stvorio uoči utakmice, vrlo lako je mogao i da prevagne na stranu domaćina i da sve dobro urađeno u prethodnih deset meseci bude rasuto po travnjaku niškog "Čaira" za svega 90 minuta.

Dodatni problem bio je i zbog toga što šef stručnog štaba crno-belih Marko Nikolić, zbog kazne dobijene posle isključenja protiv Voždovca, nije imao pravo da vodi ekipu u sredu.


Ta uloga je pripala njegovom pomoćniku Radoju Smiljaniću, a on ju je i ovaj put odigrao bez greške.

Poverenje...

"Utakmicu će voditi moj pomoćnik Radoje Smiljanić, s kojim toliko dugo radim da mu nisu potrebne nikakve instrukcije. I ne osećam potrebu da bilo šta sugerišem. A on i kaže da nikada ne gubi", rekao je Marko Nikolić pred gostovanje Partizana u Nišu.

Dok je Nikolić posmatrao utakmicu iz prostora koji je nekada davno bio predviđen za gostujuće navijače na stadionu Radničkog, Smiljanić je dirigovao s klupe. I opet je pobedio!

"Malo sam se plašio, posle medijske pompe prethodnioh dana, raznih saopštenja, optužbi, sankcionisanja Marka da ne vodi utakmicu...", priznao je Smiljanić.

Zadovoljno lice mladog trenera govorilo je da je uspešno skinuo veliki teret s pleća.

"Fantastična utakmica! Bitno je da smo je od prvog trenutka kontrolisali. Doduše, u prvom delu nismo stvorili neke ekstra šanse, ali smo zato u drugo ušli bolje i zasluženo pobedili. Utakmica je bila odlučujuća za titulu. Mi smo hteli da prebacimo težište na njihovu polovinu još u prvom delu, ali je problem bio što nismo dolazili do drugih loptu. U nastavku smo malo promenili taktiku, krenuli da igramo iz poslednje linije i potpuno zasluženo dobili", u kratkim crtama analizira Smiljanić.


"Mi idemo na pobedu. Marko je pred Niš rekao da Partizan ne zna da igra na narešeno, a ja sad to ponavljam. Partizan ide na tri boda."

Smiljanić je bio i ostao bez greške uvek kada je menjao Nikolića.

Na pitanje da li će za narednu sezonu Nikolić da ubaci klauzulu da se pomoćniku poveća plata, s obzirom na stres i obaveze, odgovorio je kroz osmeh: "Ne znam to je pitanje za Marka."

Radoje Smiljanić za sada je bez poraza.

"Da, baš tako. I u Sloveniji, i u Radu dok sam bio, uvek sam pobeđivao".


Tagovi:
Sve vesti