Skandalozna izjava Vojislava Šešelja (VIDEO)

Autor:

Vojislav Šešelj ponovo pozvao Tomislava Nikolića da pomiluje Zvezdana Jovanovića i poručio predsedniku da će to biti dobro delo po kome će ga Srbija pamtiti.


"Pozvao sam ga da odmah pomiluje Zvezdana Jovanovića koji je osuđen (za ubistvo Zorana Đinđića), a da mu nikakava krivica nije dokazana, nijednog relevatnog dokaza nema na kome se može bazirati osuđujuća presuda", rekao je šef poslaničke grupe SRS novinarima u Skupštini.

 On je takođe pozvao Nikolića da donese odluku o pomilovanju svih Srba koji su osuđeni pred Specijalnim sudom za ratne zločine i upućeni na izdržavanje kazne, odnosno da donese ukaz o aboliciji svih Srba koji su optuženi pred specijalnim sudom, kojima se sudi, čekaju suđenje ili drugostepeni postupak.

Šešelj to traži jer je taj sud, kako kaže, bio pod apsolutnom kontrolom Amerikanaca i zapadnih sila i tamo se, dodaje, uglavnom nije sudilo po zakonu nego se sudilo na osnovu lažnih svedočenja, tajnih svedoka i na osnovu lažnih dokaza koje je uglavnom servirao Haški tribunal.

Kaže da Nikolić može biti ponosan kad napusti predsedničku funkciju ukoliko učini, a ako propusti šansu onda treba, dodaje, treba da razmišlja u kakvom će ga svetlu istorija zapamtiti.

Pogledajte snimak iz parlamenta:

Izvor: youtube

Šešelj: Pomilovati Legiju i Jovanovića

-----------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Sve vesti