Teške reči:Koja Vlada ima veze sa zemunskim klanom

Skupštinska rasprava i danas prerasla u oštri okršaj poslanika vlasti i opozicije. Marijan Rističević kaže da ima indicija da su nekada visoki funkcioneri DS posećivali kriminalca u zatvoru.

9
A- A A+

Polemika je počela posle još jedne izjave poslanika DS Balše Božovića na istu temu kao i prethodnih dana - o navodnom nalogu (ubice premijera Zorana Đinđića) Zvezdana Jovanovića ministru policije da suspenduje policijaca iz Bačke Palanke D. K. zbog toga što je legitimisao Jovanovićevog sina. Ministar je, ubrzo nakon ovih optužbi, demantovao celu priču.

Božović je u Skupštini Srbije danas ponovo govorio o policajcu Daliboru Karanoviću, te upitao zašto je ministar policije Nebojša Stefanović stao na stranu Zvezdana Jovanovića, "a ne časnog policajca", te da li je moguće da vlada ima ministre koji su u bliskim odnosima sa zemunskim klanom.

MUP objavio dokumenta o sinu Zvezdana Jovanovića

Na navode Božovića da se Karanović kao policijac borio protiv narkodilera, poslanik Narodne seljačke stranke Marijan Rističević kaže da o narkodilerima pričaju oni kojima je najveći narkodiler bio investitor.

"Da li je Darko Šarić učestvovao u privatizaciji u vreme bivšeg režima DS i koja su preduzeća bila u pitanju", naveo je Rističević.

Rističević je pokazivao fotografije nekadašnjih članova vlade i pripadnika JSO, te upitao da li je tačno da su tadašnji visoki funkcioneri DS posećivali JSO, da li su visoki funkcioneri DS nekoliko meseci pred ubistvo Đinđića posetili Kulu i priredili priredbu za JSO.

"S obzirom da se nama spočitava veza sa zemunskim klanom, da li je neko od funkcionera DS posećivao Dušana Spasojevića u CZ-u? Ima indicija da su to radili tadašnji visoki funkcioneri DS", kaže Rističević.

Zvezdan Jovanović bio je danas glavna tačka i u izlaganju Vojislava Šešelja:

Skandalozna izjava Vojislava Šešelja (VIDEO)

Podsećamo - policajac iz Bačke Palanke Dalibor Karanović je suspendovan, nakon pritužbi na njegov rad i postupanje prema Nemanji Jovanoviću, sinu Zvezdana Jovanovića. Osuđenik Zvezdan Jovanović je pisao kabinetu ministra unutrašnjih poslova povodom tog slučaja, a poslanik DS Balša Božović optužio je MUP i ministra Nebojšu Stefanovića da su dozvolili osuđenom za ubistvo premijera Zorana Đinđića, da "kadrira po policiji."

"Ne bi me začudilo pomilovanje Z. Jovanovića"

Balša Božović posle svega je još rekao da ga ne bi začudilo ukoliko bi predsednik Tomislav Nikolić doneo odluku o pomilovanju Zvezdana Jovanovića, osuđenog za ubistvo premijera Zorana Djinđića.

Božović ističe da niko iz SNS uključujući i lidera stranke Aleksandra Vučića nije osudio ponašanje ministra Nebojše Stefanovića koji, kaže, brani Zvezdana Jovanovića koji policajce naziva besnim psima, kao što niko nije osudio ni to što je Vojislav Šešelj tražio pomilovanje ubice Zorana Đinđića.

Božović je to rekao novinarima u parlamentu odgovarajući na pitanje da li misli da bi Nikolić mogao da pomiluje Jovanovića, što je ranije danas od njega zatražio šef radikala.

-----------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Sve vesti