Posle 16 godina: Vračar "skinuo" nelegalnu garažu

Autor:

Beogradska opština Vračar uklonila je još jedan bespravno izgrađen objekat, saopšteno je iz Opštine. Posle 16 godina od "presude" uklonjena je garaža u Čuburskoj ulici 10.

2
A- A A+

Nelegalna garaža, saopštila je ta opština, uklonjena je na insistiranje građana i uklonjen je jer je vlasnik odbio da to sam učini i pored toga što je bio obavezan da to učini na osnovu izvršnog rešenja od 21. 3. 2016. godine.

Slavija, Kalenić, Viška...,

Uklonjen poslovni objekat samo je jedan u nizu koje uklanja gradska opština Vračar u poslednjih deset meseci, a koje su rukovodstva opštine Vračar u prethodnim mandatima tolerisala. Nedavno je uklonjena menjačnica na Slaviji, bespravni objekti uz zid Kalenić pijace u ulici Maksima Gorkog kao i bespravni objekti u Viškoj ulici.

Objekat koji je uklonjen predstavlja jedan od najvećih nelegalnih objekata na Vračaru spratnosti P+Pr, spratnosti Po+Pr, ukupne neto površine 302,46 kvadratnih metara i ukupne bruto površine 352,48 kvadratnih metara.

Vlasnik objekta pokušao je da izbegne rušenje tako što je podneo zahtev za legalizaciju i pored toga što ne ispunjava uslove u skladu sa zakonom.

Rešenjem Sekretarijata za legalizaciju od 21. 4. 2016. godine odbijen je zahtev za ozakonjenje i rešenje je pravosnažno od 2. 3. 2017. godine.

Odgovornost bivšeg rukovodstva opštine Vračar sastoji se u tome što je Zapisnikom građevinskog inspektora 4. 7. 2001. godine utvrđeno da je ovaj objekat izgrađen bez dozvole a Zaključkom o dozvoli izvršenja od 1. 8. 2001. godine utvrđeno je da je rešenje od 5. 7. 2001. godine postalo izvršno.

Vračarci u strahu: Pored kuća na divlje iskopana provalija

Punih 16 godina bivša rukovodstva opštine Vračar nisu ništa preduzela da izvrše sopstveno rešenje i sruše ovaj bespravni objekat i tako su posredno omogućili da nelegalni objekat postoji 16 godina.

------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store!PREUZMITE JE!

Sve vesti