Magna se širi, Vučić "pojačava" dotacije

U Odžacima je danas zvanično počeo sa radom novi proizvodni pogon kanadske fabrike Magna seating, na 10.000 kvadrata i sa 1.200 zaposlenih, uz poruku premijera Aleksandra Vučića da je dogovoreno da u njoj bude zaposleno još 550 radnika.

42
A- A A+

Vučić se, po dolasku u fabriku, sastao sa rukovodstvom kompanije, a zatim će obići pogon i razgovarati sa radnicima.

Ne samo poslodavac

Kako kažu u fabrici, sarađuju sa lokalnom samoupravom i sprovode programe "Prva šansa", interni program ličnog rasta i razvoja zaposlenih, kao i program obuke srednjoškolaca.

Kanadski "Magna seating" bavi se proizvodnjom presvlaka za autosedišta, a posluje u Srbiji od 2013. godine kada je u Odžacima otvorena prva fabrika od 4.300 kvadrata u kojoj radi 444 radnika.

"Danas je oko 1.100 ljudi zaposleno u fabrici, a u skladu sa dogovorom biće zaposleno još 550 radnika - rekao je Vučić i dodao da će fabrika dobiti još veće subvencije ako broj zaposlenih podigne na 2. 500.

Kako je rekao, dogovoreno je da putevi u ovom delu Srbije budu popravljeni, jer je to vašžo i zbog kamiona koji dolaze u fabriku, ali i zbog zaposlenih.

"Ponosan sam na radnike, jer ne predstavljate samo sebe i svoje porodice, jer imamo dobre vredne i čestite radnike koji su napravili dobre rezultate za Magnu", rekao je Vučić.

rimetio je da je među zaposlenima video i ljude iz Kragujevca koji su došli da rade u Odžake, te najavio i finansijsku podršku države u renoviranja Odžaka.
"Mi ćemo poslati pare u naredna dva meseca da se obnove fasade. Odžaci i danas su mnogo životnije mesto nego ranije, ima više energije, a biće još bolja bduućnost", kazao je Vučić obećavši pomoć i u obnavljanju puteva.

Novi pogon svečano je otvoren u prisustvu premijera i izabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ambasadora Kanade u Srbiji Filipa Piningtona, ministar privrede Gorana Kneževića, ministra za rad Aleksandra Vulina, predstavnika rukovodstva kompanije i lokalne samouprave.

"Magna seating" posluje u 18 evropskih zemalja.

------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store!PREUZMITE JE!

Sve vesti