E, to je ljubav: Odriče se krune zbog muža!

Autor:

Nije bajka, niti romantična filmska priča, već istinita priča koja se dešava se ovih dana.

Najstarija unuka japanskog cara Akihita, Mako (25), veriće se za advokata Keija Komuru (25) kog je upoznala za vreme zajedničkih studija, piše BBC.

Prema plemićkom zakonu u Japanu, princeza mora da se odrekne titule ukoliko želi da se uda za "običnog građanina", dakle onog koji je bez titule.

Kako se navodi, očekuje se da će ovaj potez ponovo potpaliti debatu o plemićkoj sukcesiji, odnosno procesu nasledstva titule, uključujući i moguću abdikaciju cara Akihita.

Kraljevska porodica saopštila je lokalnim medijima da su u toku planovi za princezinu veridbu, a kako se navodi, venčanje se očekuje sledeće godine.

Na pitanje o veridbenim planovima Komuro je rekao da "sada nije vreme" da komentariše, ali da "želi da govori kada za to dođe vreme".

Inače, ovo nije prvi put da se princeza odrekne krune zbog ljubavi.

Tetka princeze Mako, princeza Sajako, udala se za običnog građanina 2005. i to je bio prvi put da je član plemićke porodice u Japanu postao običan građanin.

Sajako je nakon venčanja morala da se prilagodi svom skromnom okruženju. Preselila se u jednosoban stan gde je morala da nauči kako da vozi automobil, ide u kupovinu hrane, kako da sama opremi svoj stan...

----------------------------------------------------------------------------------------

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Sve vesti