Želite li da izgledate kao on?

Autor:

Oni su vrhunski sportisti, pa možda i nije iznenađenje što su Kristijano Ronaldo i Usein Bolt uzori mnogim muškarcima.

10
A- A A+

Međutim, nisu samo njihove sposobnosti ono što bi muškarci voleli da "iskopiraju". Studija je pokazal da bi najveći broj momaka voleo da izgleda kaoBolt ili kao Ronaldo.

Oni imaju oblik građe koji se naziva obrnuti trougao, što znači da su im ramena šira nego kukovi.

Prema rezultatima ove studije u kojoj je učestvovalo oko 2.000 muškaraca, postoji nekoliko vrsta građe: oni čija je građa ovalnog oblika, trouglastog, pravougaonog, romboidnog ili u obliku obrnutog trougla.

Najveći broj muškaraca ima građu u obliku pravougaonika, a tako su građeni i Dejvid Bekam i Hari Stajls. Oko 40 odsto muškaraca je tako građeno, a to podrazumeva da su ima ramena i kukovi otprilike iste širine.

Oko 26 odsto muškaraca je ovalnog oblika građe, a tu bi se mogli svrstati Džejms Korden i Elton Džon. Ovaj tip građe podrazumeva mali ili veći višak kilograma raspoređen na torzo. S obzirom na to da je sve više gojaznih, pretpostavlja se da će ova grupa biti sve veća.

Otprilike jedan od sedam muškaraca je trouglastog oblika građe, odnosno ima mali višak oko struka.

Najpoželjnijim tipovima građe su proglašeni romboidni oblik i obrnuti trougao, a to su ujedno najređi tipovi.

Muškarci koji pripadaju romboidnoj građi naporno treniraju, ne bi li im gornji deo tela do rebara, bio širi od struka. Ovom tipu građe pripadaju glumci Danijel Krejg i model Dejvid Gandi.

Oblik obrnutog trougla je najmanje zastupljen - kod samo pet odsto muškaraca, a smatra se najpoželjnijim. Takav tip građe imaju Kristijano Ronaldo i Usein Bolt, na primer.

Autor studije Li Smit kaže da većina muškaraca želi da izgleda baš tako, poput Ronalda ili Bolta.

"Ali, malo toga možemo da uradimo da promenimo svoj tip građe, tako smo rođeni. Sa druge strane, možemo da uradimo dosta toga da oblikujemo telo i pređemo iz pravougaonog u romboidni oblik, na primer. Danijel Krejg je savršen primer kako se napornim treninzima može poboljšati izgled", kaže on.

--------------------------------------------------------------------------------------

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Sve vesti