Odzvonilo je simulantima!

Autor:

Fudbalski savez Engleske od sada će i naknadno kažnjavati fudbalere koji simuliraju na mečevima, a to sudija u prvi mah ne primeti i ne sankcioniše u toku utakmice.

12
A- A A+


Novo pravilo u engleskom fudbalu koje bi mogli da "preslikaju" i ostale lige.

Fudbalski savez Engleske (FA) će od naredne sezone naknadno kažnjavati fudbalere koje simuliraju na mečevima, a sudija u prvi mah to ne primeti i ne kazni u toku meča, pa tako praktično neće moći da pobegnu od suspenzija, zbog pokušavanja "varanja".

Sudija obično kazni igrača žutim kartonom, a ukoliko ovaj uspe da ga prevari i tako izvuče recimo penal za svoju ekipu - naknadnim pregledom bi bio suspendovan dva meča.

FA navodi da će se snimci pregledati u situaciji kada je potencijalno simuliranje dovelo do jedanaesterca i crvenog ili isključujućeg kartona za protivnika, a o tome će odlučivati tročlana komisija sastavljena od bivšeg igrača, bivšeg sudije i bivšeg menadžera Premijer lige.

Zanimljivo je da je Džejmi Karager, bivši kapiten Liverpula, već "pecnuo" Junajted.Verovatno je mislio na simuliranje Markusa Rašforda protiv Svonsija...

Tagovi:
Sve vesti