Vodimo vas na film "Krug"!

Autor:

Osvojite karte za film u kojem glavne uloge tumače Ema Votson i Tom Henks. Projekcija je večeras, 18. maja u 20:20h u bioskopu Cineplexx Big

0
A- A A+

  Ako želite da osvojite karte, pošaljite nam privatnu poruku sa svojim imenom, prezimenom i naznakom "Krug" na stranici MONDO Magazin! Dobitnike ćemo naknadno obavestiti o načinu preuzimanja nagrada.

Projekcija je večeras, 18. maja u 20:20h u bioskopu Cineplexx Big!

Zasnovana na internacionalnom bestseleru, "Krug" je moderna poučna priča smeštena u ne tako daleku budućnost. Strašne posledice tehnologije sudaraju se sa željom da vas čuju u svetu u kom je prisustvo na internetu najvažnije, a broj pratilaca pokazuje pravu moć.

Džejms Ponsolt priča fascinantnu priču o Mej Holand, mladoj ženi željnoj da pokrene svoju karijeru. Ona će se pridružiti tehnološkom i društvenom gigantu Krugu gde će jako brzo napredovati.

Prinuđena od strane osnivača firme, Imona Bejlija, da stane ispred kamera, Mej se bori da održi svoj lični identitet dok postaje lice kompanije koja ima milijardu pratilaca. U ovom napetom, tehnološkom trileru, niko nije stvarno siguran dok svi uvek gledaju.

Izvor: YouTube

Kada je Tomu Henksu, jednom od najvoljenijih i najpriznatijih glumaca na svetu, dodeljena uloga, nije bilo problem zainteresovati ostatak glumačke ekipe da se priključe projektu. Ali napraviti najbolji izbor glumaca, koji će na najbolji način oživeti likove iz knjige, iziskivalo je da reditelj vežba na kreativnosti sa svojim izborima.

Najvažnije je bilo pronaći odgovarajuću glumicu za Mej, koja je i ključni lik u filmu "Krug". Tvorci filma su oduvek imali Emu Votson na vrhu svog spiska.

Reditelj Ponsold je o njoj rekao: "Ema je jednostavno briljantna. Ona ima veoma snažan etički kompas. Ona je glas generacije. Ima veliko srce, i veoma je brižna. I ima nešto u njenom odrastanju uz kameru."

Votsonova o svom liku kaže: "Mej je fascinantna… I u smislu toga da je ljubazna i neverovatno humana, a i u smislu da ja zaista mogu da razumem zašto je donela toliko odluka. Interesantna mi je i zato što nije crna ili bela. Ona je veoma kompleksna osoba.2

O svom liku u KRUGU, Tom Henks kaže: "Bejli je sanjar. On vidi svaki potencijal, on misli ‘zar ne bi bila dobra ideja, zar ne bi bila odlična ideja, šta ako bismo mi to izveli, šta ako bismo sve uključili… ‘ on je čovek koji nema ništa osim neverovatne mašte i sudbine, ali i potrebnog novca da sprovede ove ideje u stvarnost. Mislim da ne postoji ništa što je on rekao, a da nije istina."

Džon Bojega je postao zvezda preko noći, posle uloge Fina u filmu "Star Wars – Buđenje sile". Iako je postao ikona i heroj svoje generacije, ostao je veoma prizeman čak i kad su se pojavile igračke i poštanske markice sa njegovim likom.

O saradnji sa rediteljem, rekao je:  "Džejms je veoma, veoma inteligentan i neko sa kim sam jako voleo da radim. Tokom cele svoje karijere, imao sam veliku sreću da radim sa velikim rediteljima, koji daju dobre komentare, ali u isto vreme jako su dobri za saradnju. A on je fantastičan. I ovo je pravi projekat za njega. Ova uloge je prava stvar za glumca, i dašak je svežeg vazduha. Radio sam u pozorištu, ali lepo je raditi na filmu u kojem možeš ući duboko u svoj lik i gde možeš istraživati suštinu svega."

Šta će se dogoditi s našim pravom na privatnost, u vreme kada se prisutnost pojedinca u svetu meri njegovom prisutnošću na webu, pa je nečija moć jednaka broju followera na društvenim mrežama?

Odgovor na ta pitanja reditelj Džejms Ponsoldt pronašao je u istoimenom romanu Dejva Egersa KRUG. Roman je ostavio vrlo snažan utisak na reditelja, pa on kroz ovaj film pokušava da upozori gledaoca na opasnosti koje leže u današnjem online svetu. Priča romana, odnosno filma, smeštena je u bliskoj budućnosti, kada postaje presudno da svi sve znaju, o svima.

KRUG je drugi ekranizovani roman Dejva Egersa u kojem Tom Henks tumači glavnu ulogu. Glavnu žensku ulogu, Mej Holand, tumači Ema Votson, a uz nju se u filmu još pojavljuje i Džon Bojega (Star Wars – Buđenje sile ) kao i Bil Pakston kojem je ovo poslednja uloga na filmu.

Koliko je zapravo kompanija KRUG moćna i koliki uticaj ima na naš svakodnenvni život, najbolje objašnjava njihova usluga "TruYou".

TruYou - jedan račun, jedan identitet, jedna lozinka, jedan sastav plaćanja po osobi. Morate da iskoristite svoje pravo ime, koje je direktno vezano uz vaše kreditne kartice, vašu banku, a time i plaćanje bilo čega postaje vrlo jednostavno. Jedno dugme za ostatak celog života.

Vremena lažnih identiteta, krađe identiteta, višestrukih korisničkih imena, složenih lozinnki i platnih prometa su gotovi. Kad god poželite da pogledate nešto na internetu, komentarisati ili kupiti bila šta, to je bilo jedno dugme, jedan račun, sve vezano zajedno, i pratljivo i jednostavno, sve to funkcioniše putem mobilnog ili laptopa, tableta ili mrežnjače vašeg oka. Nakon što ste otvorili jedan račun, to vas je vas račun kroz svaki kutak weba, svaki portal, svako mesto plaćanja, sve što ste želeli da učinite.

Ključno pitanje koje se provlači kroz film je da li biste bili bolja verzija sebe ako biste znali da vas gledaju 24 sata dnevno? Šta bi bile implikacije transparentnog društva? Postoje ljudi za koje želimo da budu transparentni - slavne osobe, kriminalci - za sopstveni voajerski užitak ili sopstvenu sigurnost - i drugi za koje mislimo da imamo pravo da zahtevamo njihovu transparentnost -  političari, policija. Gde je granica?

Sve vesti