Domaća serija koja razbija predrasude!

Autor:

Nova serija na RTS1 "Pansion Evropa" na zabavan način razotkriva najčešće mitove o Evropskoj uniji

4
A- A A+

Jedna od karakteristika našeg menataliteta jeste da volimo da polemišemo, ulazimo u debate, jasno branimo i veličamo "naše" i diferenciramo se u odnosu na ostale nacije.

Tvorci serije "Pansion Evropa", koja se emituje svakog radnog dana u okviru emisije "Tako stoje stvari na RTS1, su se poigrali upravo sa ovim našim osobinama, a kao glavnu temu oko koje glavni junaci ulaze u debatu stavili su Evropsku uniju, njene najprepoznatljivije vrednosti, kao i predrasude koje o njima vladaju u Srbiji.

Zabrana proizvodnje domaćih tradicionalnih proizvoda, zabrana lečenja prirodnim lekovima i alternativnom medicinom, propisane dimenzije voća i povrća, uvrženo mišljenje da Srbi jedu puno mesa za razliku od evropljana, koji su mahom vegani i vegeterijanci, samo su neke od predrasuda i mitova koji vladaju u našem društvu.

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Serija "Pansion Evropa" ima sasvim novi pristup ovoj tematici. Kratke, edukativne forme, ova serija na zabavan i duhovit način razotkriva najčešće stereotipe i objašnjava šta Evropska unija suštinski donosi.Pored komičnih zapleta, kroz seriju su predstavljene i brojne zanimljivosti o Evropskoj uniji. Jedna od njih je mišljenje da je Srbija lider u plasiranju mitova o Evropskoj uniji, iako je to zapravo Engleska.

SIVI DOM: Kao da nije prošlo 30 godina! (VIDEO)

"Pansion Evropa" prati dogodovštine članova porodice Belimarković i dešavanja u njihovom porodičnom pansionu, u kome će oni biti domaćini gostima iz Evrope. Glumačka ekipa koju čine Bora Nenić, Dušanka Stojanović Glid, Branislav Zeremski, Uroš Jovčić i Dostana Nikolić, dočaraće gledaocima duh Evrope, ali i doneti mnogo smeha i zabave. Seriju je režirao Ognjen Janković, dok su potpisnici scenarija: Vuk Ršumović, Aleksa Ršumović, Luka Kurjački i Dijana Karanović. Tim zadužen za produkciju serije čine: Jovana Mijović, Dragan Đurković i Marko Karadžić.

Ukoliko niste bili u prilici da gledate dosadašnje epizode serije, možete ih pogledati na sajtu www.pansionevropa.rs, a premijerne epizode "Pansion Evropa" će se emitovati svakog radnog dana u okviru emisije "Tako stoje stvari", neposredno pre početka Dnevnika u 12 časova, do 31. maja.

Sve vesti