Ovo vas čini manje privlačnim

Autor:

Džaba vam sređivanje, šminkanje, lepa odeća, ako pravite ovu grešku…

0
A- A A+

Ne samo što je dovoljno sna važno za zdravlje i produktivnost, već se ispostavilo da ste drugima manje privlačni kada se ne naspavate.

Sprovedeno istraživanje pokazalo je da je dovoljno da dve noći ne spavate dovoljno i da drugima delujete daleko manje atraktivno.

U ovoj maloj studiji učestvovalo je 25 ljudi, koji su najpre dve noći dobro spavali. Nedelju dana kasnije, dobili su zadatak da spavaju samo četiri sata u naredna dva dana.

Nakon oba eksperimenta, fotografi su ih slikali bez šminke. Zatim su zamolili 122 nepoznatih ljudi, muškaraca i žena, da ocene izgled osoba sa fotografija.

Ispostavilo se da, ne samo što se nedostatak sna vidi na licu - tamni krugovi ispod očiju, otekli kapci - već se to negativno odražava i na društveni život.

Kada su strancima pokazane fotke nastale nakon što su učesnici studije malo spavali, rekli su da ne bi voleli da se druže sa njima, ocenili su ih kao manje atraktivne i ljude koji ne ulivaju poverenje.

Naučnici kažu da je to sve posledica prirodnih instinkta.

"Nenaspavani ljudi deluju manje zdravo od naspavanih, a mi, kao i životinje, težimo da izbegnemo bolesti", objašnjavaju naučnici.

---------------------------------------------------------------------------------

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Tagovi:
Sve vesti