Optimizam u Lučanima: Dobićemo evrolicencu

Autor:

Predsednik Mladosti Vladimir Đorđević najavio da je klub "otklonio sve nedostatke vezane za dobijanje evrolicence" i da će prvi put u istoriji igrati kvalifikacije za Ligu Evrope.

9
A- A A+
Nenad Milovanović Mladost Lučani Foto: MN Press


Fudbaleri Mladosti su pobedom nad Napretkom (3:2) "zacementirali" četvrtu poziciju na tabeli Superlige što je najbolji rezultat u istoriji ovog kluba iz Lučana.

Takva pozicija na tabeli znači i da je ovaj tim izborio plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, ali problem pravi "evrolicenca" koju Lučanci nisu dobili u prvostepenom postupku licenciranja, ali su u klubu optimisti uoči zasedanja žalbene komisije.

Kako se na zvaničnom sajtu Mladosti navodi "menadžment je danonoćno radio" na tome.

"Konačno smo otklonili sve nedostatke vezane za dobijanje evrolicence. Danas smo imali uspešne pregovore i uspeli da odblokiramo račun kluba. Veliku zahvalnost dugujemo gospodinu Vićentiju Petroviću, čiji je otac osnivač našega klub, zbog toga što je imao razumevanja za FK Mladost i u godini kada slavimo jubilej 65 godina postojanja, značajno doprineo da dođe do deblokade računa", kazao je predsednik kluba Vladimir Đorđević i dodao:


"Veoma smo zahvalni i gospodinu Milovanu Đoriću, koji je posredovao u pregovorima i dao veliki doprinos u njihovom pozitivnom rešavanju. Mogu da izrazim veliko zadovoljstvo onim što je urađeno i s obzirom na to da više ne postoji niti jedna prepreka za dobijanje evrolicence, iskreno se nadam da će na žrebu za 1. kolo Kvalifikacija UEFA Lige Evrope, na jednoj od pločica stajati i ime Mladosti iz Lučana".

Komisija FSS će 25. maja odlučivati o žalbama Mladosti, Vojvodine i Radničkog iz Niša.

Takođe, produžen je rok za dobijanje "superliga" licence.

Tagovi:
Sve vesti