"I sjajna odluka Džileta i 'pogačica' za pobedu!"

Autor:

Ovako je Stefan Birčević, sa klupe, video momenat odluke derbija.

"I sjajna odluka Džileta i 'pogačica' za pobedu!" Foto: MN Press

Košem Novice Veličkovića u poslednjoj sekundi, Partizan je šokirao Crvenu zvezdu mts i pobedio je u utakmici u kojoj je vodila više od 39 minuta!

"Flouterom" kapitena crno-belih, ekipa Aleksandra Džikića drugi put je ove sezone savladala "večitog" rivala i dala dodatni žar borbi za prvo mesto, u kojoj Zvezda sada vodi samo zbog bolje koš razlike u međusobnim mečevima.

Posle utakmice, krilni centar Partizana Stefan Birčević govorio je o momentima odluke.

"Džile je doneo ispravnu odluku kada je odlučio da 11 sekundi pre kraja pravi faul. To je tražio na tajm-autu, a posle smo imali i malo sreće zbog načina na koji je lopta došla do Baneta (Ratkovice). On je reagovao ispravno, dodao je Novici, a on je sjajno bacio 'pogačicu'. Nije to bio nimalo lak šut i mislim da mu se 'vratilo' zbog prethodne situacije, kada je posle ofanzivnog skoka dobio ogrebotinu na oku", rekao je reprezentativna "četvorka".

Birčević zbog ličnih grešaka nije bio na parketu u finišu.

"Krivo mi je što nisam uspeo da završim utakmicu, jako sam brzo dobio tri faula, za neka tri-četiri minuta i ne znam šta je tu bilo, ali nezgodna su bila poslednja tri-četiri minuta. Bitno je da smo pobedili i da idemo uzdignute glave napred", dodao je Birčević.

Sve vesti