Simonović: 17 promašenih bacanja... Zaista mnogo

Autor:

Najefikasniji akter derbija nema dilemu koji segment je naneo najviše problema njegovom timu.

Simonović: 17 promašenih bacanja... Zaista mnogo Foto: MN Press

Posmatrajući statistiku, lako je uočiti gde je Crvena zvezda mts najviše podbacila u derbiju, koji je izgubila košem Novice Veličkovića uz zvuk sirene.

Crveno-beli su od početka do kraja utakmice promašivali slobodna bacanja i završili su utakmicu sa samo 16 pogodaka iz 33 pokušaja sa "crte". Sa druge strane, Partizan je realizovao 29 od 35 "penala" i tokom utakmice koristio tu situaciju da svesno šalje crveno-bele na liniju.

Uostalom, Aleksandar Džikić doneo je odluku da njegov tim pravi faul i pri nerešenom rezultatu, desetak sekundi pre kraja. Marko Gudurić je potom stao na liniju i takođe bio nesiguran, pogodivši samo drugi šut.

Posle utakmice, najbolji strelac crveno-belih Marko Simonović najviše je govorio o tom detalju.

"U pitanju je neka dekoncentracija, mi to obično dajemo... Davali smo i u Evroligi i u bitnim utakmicama, ali eto, desila se takva utakmica i siguran sam da će biti bolje u narednim mečevima. Videli su da nam je koncentracija slabija i pravili su faulove da bi to iskoristili i tako je i bilo. Ispostavilo se da je to bilo dobro po njih", rekao je Simonović.

Iskusni krilni igrač Zvezde bio je najefikasniji akter derbija, sa 20 poena, četiri ubačene trojke i sa tri promašena bacanja iz devet šuteva.

"Mnogo smo penala promašili, to je stvarno puno, ali analiziraćemo i spremićemo se za ostale utakmice. Ako dobijemo sve do kraja imaćemo prednost domaćeg terena", dodao je Simonović.

Pobedu Partizana nazvao je zasluženom i čestitao je crno-belima i lično dok je davao izjavu, jer je u tom trenutku pored njega prošao i Džikić.

"Nisu odustajali. Mi smo kontrolisali utakmicu 38 utakmica, bilo je uspona i padova, borili smo se do kraja i na kraju su uspeli da iskoriste naš pad koncentracije. U poslednjem napadu su se možda i malo zbunili, ali lopta je došla do Baneta (Ratkovice), on ima iskustvo, momak igra dugo i zna da da asistenciju. Novica je pogodio dobar šut i ponavljam - zaslužena pobeda Partizana", dodao je Simonović.

Sve vesti