Polemika u Talentu: Recite narodu na srpskom!

Autor:

Prvi takmičar u večerašnjem odlučujećem šou pred superfinale, pokrenuo je diskusiju među članovima žirija

6
A- A A+

Tunižanin koji se takmiči za prolaz u superfinale takmičenja Ja imam talenatNuredin Sajehi izveo je moćan performans uz poruke "Život je bol", "Pogledajmo stvarnost" i druge.

On je na početku pokazivao papire na kojima se pitao zbog čega se ratuje, zašto nije mir u svetu i isticao druge probleme koje muče većinu ljudi, čime je poslao snažnu poruku svima, a tek posle toga počeo je da igra.

Međutim, kada je njegovom nastupu došao kraj, zbog toga što slabo govori i razume srpski, žiri je počeo da mu se obraća na engleskom jeziku, što je stvorilo "razdor".

Ana mu se prva obratila sa komentarima na engleskom:

"Zdravo, Nuri, drago mi je da te opet vidim i hvala ti za ovu divnu poruku, jer je ovde sve bilo u poruci. Ali moram da budem iskrena sa tobom. Prošli put si bio bolji, iako je ovog puta poruka bila dobra. Ti bi mogao da budeš pobednik, ali trebalo bi da nam doneseš bolji šou", rekla mu je ona, da bi potom preverala i na srpski sve što mu je rekla.

Kada je Žika počeo da udeljuje svoje komentare, ostali su ga zamolili da se obraća na srpskom, što je on odbio:

"Slažem se sa Anom da si ovog puta odabrao teži put, put poruke, put manje šoua, ali želim da ti kažem da si veoma hrabar zbog toga što si pokazao sve što si imao u majici i bez kostima i da pošalješ neku vrstu poruke. Srećno", rekao je on,

Danicu Maksimović je najviše iziritirala ova situacija gde se ne govori na maternjem jeziku, pa je odbrusila da ona odbija da govori na engleskom jeziku:

"Trebalo bi da kažemo na srpskom. Stvarno mislim da je to primerenije. Ipak je bolje da kažemo našem narodu na srpskom, pa će se prevesti, neka stave titlove, ne zanima me", istakla je glumica.

I dok su svi imali uglavnom pozitivne komentare na Nurijev performans, Rasta je bio ljut zbog načina na koji je Tunužanin pokazivao poruke:

"Ovo je takmičenje gde talentom šaljemo poruke, a ne kao idiotima da nam se napiše. Ovde nismo imali šta da prepoznamo. Prvi put je bio najbolji, svaki sledeći put je bilo dosadno. Ja sam od njega očekivao mnogo više", rekao je reper.

Izvor: YouTube

Tagovi:
Sve vesti