Koga će Muslin pozvati za Velšane?

Autor:

Izvesno je da će debitantski poziv u nacionalni tim Srbije dobiti Aleksandar Prijović, kao i da će se trojica fudbalera vratiti u pogon mlade reprezentacije.

13
A- A A+
orlovi, slavoljub muslin Foto: MN Press

Reprezentacija Srbije u nedelju, 11. juna, od 20.45 na stadionu Crvene zvezde biće domaćin Velsu u utakmici šestog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Selektor Slavoljub Muslin tim povodom će u 11.30 saopštiti spisak igrača na koje računa za veoma važnu utakmicu našeg tima.

Izvesno je da će se u nacionalnom timu po prvi put naći Aleksandar Prijović, odlični napadač koji nastupa za PAOK, a prethodno je pažnju na sebe skrenuo partijama u dresu varšavske Legije.


Prijović ima 27 godina, rođen je u Švajcarskoj, za čije mlađe kategorije je redovno nastupao, ali ne i za A selekciju.

Pored poziva visokom napadaču, poznato je i da će, za razliku od utakmice protiv Gruzije u prošlom kolu, izostati Uroš Đurđević, Mijat Gaćinović i Saša Lukić, koji se vraćaju u mladu reprezentaciju zbog priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo u Poljskoj (16-30. juna).

Podsetimo, posle polovine kvalifikacija za Mundijal u Rusiji, Srbija se nalazi na vodećoj poziciji, ali sa istim brojem bodova kao Republika Irska. Obe selekcije u pet utakmica sakupile su po 11 bodova, s tim da naši fudbaleri imaju bolju gol-razliku. Na trećem mestu je Vels sa sedam bodova, koliko ima i četvrtoplasirana Austrija, a slede Gruzija sa dva i Moldavija sa jednim bodom.

Sve vesti