Sudijska komisija: Radnički i Napredak oštećeni

Autor:

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije saopštila da je bilo grešaka arbitara na mečevima pretposlednjeg kola Superlige: Mladost - Napredak i Radnički - Partizan.

36
A- A A+
Bojan Nikolić Foto: MN Press Bojan Nikolić (na njega su kivni u Napretku)

Kruševački Napredak, ali i niški Radnički digli su glas posle poraza od lučanske Mladosti, odnosno Partizana.

I Kruševljani i Nišlije su tvrdile da su ih sudije oštetile. Sudijska komisija danas je objavila saopštenje, koje je preneo Tanjug, priznajući greške arbitara u mečevima Mladost - Napredak i Radnički Niš - Partizan.

Sudija Nikolić u prvom planu: 4 penala u Lučanima

"Zbog objektivnog informisanja javnosti, a u skladu sa Sudijskom konfencijom UEFA čiji smo i mi potpisnici, prinuđeni smo da reagujemo i iznesemo činjenično stanje posle najnovijih optužbi i saopštenja FK Radnički iz Niša i FK Napredak. Na utakmici Mladost - Napredak sudija je evidentno napravio propuste na štetu Napretka u smislu tehničkih i disciplinskih mera", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su sudije napravile "propust na Čairu kada Uroš Đurđević nije dobio žuti karton posle sukoba sa Radošem Bulatovićem, kao i pomoćnik zbog pogrešne procene i signalizacije ofsajda".

Reč je o situacijama iz prvog poluvremena meča u Nišu.

Izvor: YouTube

Ofsajd je pokazan u situaciji kada je napadač Radničkog Nemanja Kojić bio metar u regularnoj poziciji, pa je akcija Nišlija prekinuta.

"Sudijska komisija se više neće oglašavati i odgovarati na raznorazna saopštenja klubova, ali će nastaviti da prati i donosi adekvatne mere i sankcije u skladu sa propisima", dodaje se u saopštenju Sudijske komisije FSS.

Ova komisija se, međutim, nije oglašavala kada su sudije u 4 navrata pogrešile na štetu lučanske Mladosti protiv Crvene zvezde u Beogradu, dosuđujući nepostojeće ofsajd pozicije.

Sve vesti