Voša na rekord želi pobedu, "pomilovan" Planić

Autor:

Fudbaleri Vojvodine će u nedelju (18.30h) na "Karađorđu" odigrati poslednju utakmicu u sezoni, što je rekordna 50. za novosadski klub. U sastavu i Planić, Paločević ne.

Voša na rekord želi pobedu, "pomilovan" Planić Foto: MN Press

Sezona za Vojvodinu počela je još 30. juna prošle godine, a završiće se 21. maja.

Fudbaleri novosadske "stare dame" će na "Karađorđu" (18.30h) dočekati Javor što će biti rekordni 50. meč za Vošu. Nikada u svojoj istoriji crveno-beli nisu odigrali toliki broj takmičarskih mečeva, a kako to nalaže tradicija kluba - želeli bi da se "oproste" pobedom.

To je i najavio trener Radoslav Batak koji će i ovoga puta izvesti "kombinovani" sastav.

"Imao sam priliku da ih gledam u Beogradu protiv Čukaričkog i radi se o ekipi koja u svakoj liniji tima ima po jednog do dvojice kvalitetnih pojedinaca. Mi znamo svoj put i želimo da se pobedom oprostimo od navijača za ovu sezonu, a isto tako ćemo gledati da promovišemo još nekog igrača iz omladinskog tima", poručio je mladi stručnjak na konferenciji za medije.

U njegovo vreme, a igrao je za Vojvodinu od 1997. do 2003. godine, nije viđen takav tempo.

"Svakako je taj sistem sa plej-ofom i plej-autom doneo veliki broj utakmica i već sam rekao da taj raspored sreda-subota iziskuje veći kadar. Nije dovoljno 11-12 igrača i u svakom slučaju je veoma naporno za fudbalere", konstatovao je on.

Pred konferenciju za medije saznao je i da je preinačena kazna Bogdanu Planiću kome je Disciplinska komisija dan ranije propisala suspenziju na dva meča, pa će on tako biti u kombinaciji za poslednji meč sezone.

Još uvek nije jasno zbog čega je sudija Petar Piper pokazao crveni karton štoperu Novosađana, u pitanju je bio čist start na loptu, pa je Planić u roku od pet sekundi dobio dva žuta i isključenje.

Rezimirajući svoj učinak u bezmalo mesec dana koliko je trener "lala" Radoslav Batak je konstatovao da "uvek može bolje" i da će on i njegov stručni štab pokušati da nauče na greškama, ali je istina da će to morati da urade brzo pošto nova sezona za Vojvodinu počinje već 29. juna.

Batak je po dolasku potpisao ugovor na godinu dana, sa aneksom na kraju tekuće sezone, pa mladog stručnjaka očekuju razgovori sa Upravom u narednim danima.

"I mi da ostanemo i da dođe drugi trener, ta pauza između dve sezone ne sme da bude duga. Razgovarao sam već sa gospodinom Dragoslavom Vukoviće, izneo mi je neke podatke, i složili smo se već u dosta stvari. Osetio sam podršku sa njegove strane", kazao je on na kraju.

(Milutin Vujičić - MONDO)

Sve vesti