Terzić: Kokeza navija za Partizan, on im je gazda!

Prvi operativac Crvene zvezde kaže da sezona jeste neuspešna jer titula nije osvojena, ali i da "nije smak sveta". "Pokradeni smo u derbiju, sudije odlučile i meč u Nišu, jer nisu isključile Đurđevića". "Kokeza ne može da vlada u Zvezdi"

Terzić: Kokeza navija za Partizan, on im je gazda! Foto: MN Press

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić zakazao je danas vanrednu konferenciju za novinare na kojoj je ponovo pričao o tome kako je njegov klub "pokraden" u poslednjem "Večitom derbiju", kako su sudije "navlačile" za Partizan protiv Radničkog u Nišu, a ispalio je i rečenicu koja se tiče bivšeg saradnika iz Zvezde Slaviše Kokeze, sada prvog čoveka srpskog fudbala:

"Ja ne zameram Kokezi što navija za Partizan, niti što ga je pogodila sujeta što je oteran iz Zvezde, ali hoće da vlada u oba kluba".

Optužio je Kokezu da je, zapravo, pomogao Partizanu da osvoji titulu i da "vlada" klubom iz Humske.

"Teško je ostvariti ciljeve (titula i stabilizacija finansijska) kada ispred sebe imate dva ozbiljna protivnika - večiti rival Partizan - koji nikad ne treba da se potceni, pogotovo kad je pojačan predsednikom FSS Slavišom Kokezom ove sezone", rekao je Terzić novinarima na stadionu "Rajko Mitić". 

Terzić je istakao da je Kokeza "umislio da je FSS njegov ratni plen", kao i da je "neformalni gazda" Partizana.

"Dešava nam se ono što se dešavalo kad nisam bio u klubu, kad je FSS vodio (Tomislav) Karadžić. Rekao sam pre godinu dana da ćemo žaliti za Karadžićem. Taj čovek je umislio da je FSS njegov ratni plen. On je i neformalni gazda Partizana i to cela Srbija zna. Cela Srbija zna šta čini i šta je činio ovih šest meseci da bi Partizan postao šampion", rekao je Terzić.

"Kokeza ne može da kontroliše Zvezdu dok sam ja ovde!".

Kokeza je bio potpredsednik Crvene zvezde, a sa te pozicije je izabran za predsednika FSS pre godinu dana. 

Terzić je rekao i da je Partizan napravio "medijsku frku" oko izbora sudije za meč protiv niškog Radničkog, da bi...

"Taj isti sudija (Zoran Široki, prim. aut.) je dobio telefonski poziv od najmoćnijeg čoveka sudijske organizacije pred sam izlazak na teren da bi dobio jasne instrukcije kako treba da sudi. I rezultat tog telefonskog poziva je bilo onakvo suđenje gde je Radnički pokraden", tvrdi Terzić.

Terzić nije imenovao tog "najmoćnijeg čoveka sudijske organizacije". Predsednik Sudijske komisije FSS je Đorđe Žutić, njeni članovi su Milan Karadžić i Milan Simić. Član Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije, zadužen za koordinaciju između FSS i Sudijske komisije je Dušan Mrakić (iz Crvene zvezde).

Izvor: YouTube


Ovime je Terzić, praktično, potvrdio ono što se priča u fudbalskim krugovima, da između njih dvojice tinja tihi rat.

Generalni direktor Zvezde kaže i da su "od avgusta 2015. Kokeza i Tomislav Karadžić jedno".

"Oni zajedno dočekuju predsednika UEFA, onda vam je sve jasno", dodaje Terzić.

Kokeza, Terzić Foto: MN Press
On je naveo da je Zvezda imala sezonu za ponos.

"Regularni deo smo završili sa šest bodova više od Partizana. Imamo samo tri poraza i možda ćemo doći u situaciju da ne osvojimo titulu. Nije se taj Partizan tako utegao da gazi. To je Partizan koji liči na Partizan u eri Tomislava Karadžića. Sve što je pobeđivao u tih 35 utakmica, imao je prijateljske klubove, sudije, čuvene kladioničarske prelaze u koje se ne razumem, i vetar u leđa predsednika FSS", rekao je Terzić.

"Obistinilo se ono što sam upozoravao, medijska hajka, sprega FSS i Partizana, koja je dala rezultate. Videćemo koliko će Zvezda biti u stanju da im stane na putu", dodao je on.

Terzić je pričao i o, kako je rekao, kreatorima mišljenja javnog mnjenja, iz Humske:

"Spin majstori iz Partizana, po receptu Duška Vujoševića iz KK, preneli su to na fudbal, da je Zvezda državni projekat".

O BRANISLAVU MIĆUNOVIĆU

"Branislav Mićunović jeste moj prijatelj 30 godina, ja sam ponosan na naše prijateljstvo, ali on nema veze sa Zvezdom".

Ponovio je Terzić da je Zvezda "pokradena" protiv Partizana (1:3), jer nije isključen Leonardo, priznat je gol Tavambi za 2:1, "iako je bio faul nad golmanom", a prema oceni Zvezdinog operativca, sve te "sudijske nijanse" su odlučile šampiona, baš kao, smatra, i utakmicu u Nišu gde je Radnički oštećen protiv Partizana.

"Mnogo toga je urađeno na štetu Zvezde ove sezone... Uroš Đurđević je odmah na početku utakmice trebalo da dobije crveni karton i utakmica bi dobila drugačiji tok. Sudije su potom 'seckale' napade Nišlija, signalizirali su nepostojeće ofsajde", kaže Terzić.

O tome što je žrebom odlučeno da finale Kupa Srbije, Partizan - Crvena zvezda 27. maja, bude odigrano u Humskoj, Terzić kaže:

"Nisam ni očekivao da bude odigrano kod nas, već u Humskoj. Svi smo svedoci hladnih i isečenih kuglica".

Dodao je da je Zvezda "radila časno i pošteno, i u interesu Zvezde".

Ističe i da "nije smak sveta" što Zvezda nije šampion, iako zbog toga sezonu smatra neuspešnom.

Dodaje i da postoje "mnogi lovci u mutnom koji žele da prikažu da je u Zvezdi haos i beznađe i da je na ivici provalije", a on to odlučno negira, navodeći da je klub sada na mnogo zdravijim osnovama nego što je bio kada je došao u klub.

"Održaćemo skupštinu kluba uskoro, gde ćemo najvišem klupskom organu argumentovano izneti činjenice. Bez obzira na odluke skupštine, ja ću kao profesionalac reći da je Zvezda imala neuspešnu sezonu, jer nije uspela da osvoji titulu. Nadam se i verujem da tako razmišljaju svi u klubu", rekao je Terzić.

Kokeza, Terzić, Džajić Foto: MN Press


Kaže da je Zvezda prethodnih sezona prolazila kroz velike finansijske probleme i da je bila pronuđena da prodaje najbolje igrače kako bi se stabilizovala.

"Samo u prošloj sezoni morali smo da prodamo 4 najbolja igrača, koji su postigli 60 golova, da bismo prihodovali 10 miliona evra. Teško je da imamo najviše ambicije ako prodajemo najbolje igrače. Ozbiljan klub ne sme da prodaje najbolje igrače. Crvenoj zvezdi je potrebno vreme da bi obezbedila novac i teško je uporedo raditi na finansijskoj stabilizaciji i vraćanju nasleđenih dugova i osvajati trofeje ili uraditi nešto na evropskom planu", kaže on.

Poručio je:

"Nije smak sveta ako Zvezda ove sezone ne bude šampion. To nije jedini parametar koji određuje uspešnost rada jednog fudbalskog kluba. Ima mnogo stvari koje smo uradili i kojima se ponosimo kako bismo Zvezdu stavili na zdrave noge i dali joj zdravu perspektivu. Uradili smo mnogo više nego što je očekivao svaki realan navijač... Zatekli smo klub pred bankrotom, zatekli smo 52 miliona evra duga, račun je bio blokiran zbog 2,5 miliona, imali smo 150 sudskih sporova... klub je bio u potpunom rasulu".

Sve vesti

Mondo izdvojeno