Zlatiborci protestovali u Beogradu (FOTO)

Nekoliko stotina Zlatiboraca protestovalo je danas u Beogradu ispred crkve Svetog Marka u Beograda jer ta opština nije dobila dozvolu za izgradnju žičare s kabinama - "gondolama".

23
A- A A+
zlatibor, protest, gondola, stamatović Foto: Mondo/ Goran Sivački

Oni su krenuli u protestnu šetnju do zgrade Vlade Srbije i skandirali su "Hoćemo gondolu!".

"Nećemo odustati od naše borbe. Ovo je samo početak!", rekao je predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović

Zlatiborci nezadovoljni što nisu izdate dozvole za izgradnju kabinske žičare - "gondole" na toj planini, zahtevali su da predstavnike njihove opštine prime nadležni za taj "slučaj".

Protest Zlatiboraca završen je posle uručenja zahteva za smenjivanje ministarki građevinarstva i pravde, Zorane Mihajović i Nele Kuburović.

MINISTARSTVO: GONDOLA DA, ALI PO ZAKONU

Resorno ministarstvo podržava izgradnju kabinske žičare - "gondole" na Zlatiboru, ali u skladu sa zakonom, kaže državna sekretarka Aleksandra Damnjanović.

Ona u saopštenju navodi da se po svim zahtevima Čajetine za izgradnju žičare postupalo u zakonskim rokovima, čak i ranije, ali da su u zahtevu za izdavanje dozvola uočeni tehnički nedostaci u projektnoj dokumentaciji i da je Ministarstvo zahtevalo od Opštine da otkloni te nedostatke.

"To bismo zahtevali i od svih drugih investitora, jer je zakon isti za sve. Nema ovde nikakve malicioznosti. Naprotiv. Ministarstvo podržava izgradnju 'gondole', a telefoni i moj i mojih saradnika su otvoreni 24 sata za predstavnike Opštine Čajetina. A sve što se dešava izvan ovoga, ne spada u domen rada Ministarstva, već u domen politike", rekla je Damnjanović.

Dodala je da je Ministarstvo dozvolilo da se projekat radi po fazama, jer je za prvu fazu izgradnje, za izlaznu stanicu "Tornik", rešena imovina, dok se za drugu fazu čeka okončanje sudskog spora koji država vodi protiv "određenih lica PK Zlatibor".

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE:

Pročitajte još:

Na Zlatiboru grade gondolu po svaku cenu

Zlatibor: Još bez dozvole za gondolu (FOTO)

Sve vesti