Zagrebački maturanti slave uz: "Za dom spremni"!?

Autor:

Video koji pokazuje da još mnogo, mnogo mora da se radi na obrazovanju i vaspitavanju omladine. Pijani maturanti izazvali požar, dvojica odneta na ispiranje od alkohola. Hrvatski glumac: "Glupa deco!".

61
A- A A+

Tužne, ružne, razočaravajuće, zabrinjavajuće scene sa zagrebačkih ulica.

Stotine maturanata danas je slavilo kraj školske godine u glavnom gradu Hrvatske, ali su neki od njih pokazali da će proces osvešćivanja naroda na prostoru Balkana biti mukotrpan.

Šetajući ulicama, deo zagrebačkih maturanata je uzvikivao zlokoban, ustaški poklič: "Za dom spremni", uz visoko uzdignutu desnicu u vazduh.

Izvor: YouTube/lupiga.com

Na svom Facebook profilu oštro je reagovao glumac Asim Ugljen, iz humorističke serije "Kud puklo da puklo" i filma "Broj 55", koji je osudio maturante zbog širenja govora mržnje.

"Ovim maturantima koji su prošli ispod mog prozora, svesrdno želim da i njima neko pjeva kako ih treba klati. Tako mladi, a tako glupi. Dečice, ograđeni ste kao balkon", napisao je ovaj glumac, uz zaključak da je za sve krivo loše kućno i školsko vaspitanje.Tokom šetnje, grupa maturanata je izazvala požar kod Savskog nasipa u Zagrebu, ispalivši signalnu raketu. Raketa je pala na suvo rastinje i buknuo je požar, koji su vatrogasci gasili pola sata.

To nisu bili jedini problemi. Dvojica maturanata su odneta na trežnjenje na nosilima, jer nisu mogli da stoje!

Šta i očekivati od mladih, kad ni oni stariji, oni koji su na odgovornim pozicijama, oni koji treba da ukazuju na užasne događaje iz ne tako davne prošlosti, zapravo podgrevaju najniže šovinističke strasti!?

Tako su, koliko juče, najviši državni predstavnici Hrvatske, branili pevača Marka Perkovića-Tompsona, poznatog po tome da promoviše ustaštvo, kojem su vlasti u Mariboru zabranile koncert.

Povezano

Sve vesti