Narko diler izručen Crnoj Gori

Autor:

Bjelopoljac Dragan Šćepanović (45), jedan od pripadnika lanca međunarodnog krijumčarenja kokaina, izručen je iz Holandije u Crnu Goru, radi izdržavanja zatvorske kazne od devet godina i šest meseci.

1
A- A A+

  Kako je saopštila Uprava policije, ekstradiciju iz Holandije u Crnu Goru realizovali su službenici NCB Interpol Podgorica, u sadejstvu sa Posebnom jedinicom policije.

"Šćepanović se potraživao po poternici NCB Interpol Podgorica radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od devet godina i šest meseci, izrečene presudom Apelacionog suda zbog krivičnih dela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", kaže se u saopštenju.

On je, kako se navodi u presudi, od sredine 2010. do aprila 2011. godine delovao kao pripadnik kriminalne organizacije koja se bavila prenošenjem veće količine kokaina iz Južne Amerike u Španiju, radi dalje prodaje u evropskim zemljama.

Taj lanac međunarodnog krijumčarenja kokaina presečen je sprovođenjem međunarodne policijske akcije "Tanker".

Iz Uprave policije podsećaju da su tu akciju tokom 2011. godine realizovali njeni službenici, u saradnji sa Agencijom za nacionalnu bezbednost Crne Gore i Agencijom Sjedinjenih Američkih Država za borbu protiv trgovine narkoticima – DEA.

„Službenici crnogorske policije su, nakon dobijenih operativnih saznanja o delovanju međunarodne kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem kokaina, iz Južne Amerike do zemalja Evropske unije, a u kojoj učestvuju i crnogorski državljani, u saradnji sa Specijalnim tužiocem preduzeli aktivnosti na prikupljanju dokaza", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je u Crnoj Gori uhapšena jedna osoba, dok je nacionalna policija Španije uhapsila šestoro ljudi i tom prilikom zaplenila oko 70 kilograma kokaina.

--------------------------

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Sve vesti