Melanija u Saudijskoj Arabiji, i to bez marame!

Prva dama SAD Melanija Tramp i njen suprug američki predsednik Donald Tramp doputovali su danas u posetu Saudijskoj Arabiji. Melanija bez marame na glavi.

26
A- A A+

Ta njena odluka odmah je privukla pažnju na društvenim mrežama.

Ona je iz aviona izašla u crnom kompletu sa širokim zlatnim kaišem, ali nije ispoštovala običaj koji nalaže da strane zvaničnice u poseti Saudijskoj Arabiji na glavi nose maramu, prenosi AP.

Međutim, Tramp je svojevremeno kritikovao bivšu prvu damu Mišel Obamu što nije nosila maramu kada je tu zemlju posetila u januaru 2015. sa tadašnjim predsednikom Barakom Obamom, primećuje američka agencija.

Saudijski princ: Tramp je sramota za celu Ameriku

Tramp je u tvitu 2015. godine naveo da je, iako su mnogi pozdravili odluku Mišel Obame, narod Saudijske Arabije "bio uvređen".

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE:

Predsednik Tramp, koji je danas posetom Rijadu počeo svoju prvu međunarodnu turneju otkako je stupio na predsedničku funkciju, imaće danas mnogobrojne sastanke sa saudijskim zvaničnicima.

Zlatni orden za Trampa

Kralj Saudijske Arabije Salman danas je odlikovaoDonalda Trampa najvišim saudijskim civilnim odlikovanjem, zlatnim ordenom kralja Abdulaziza, prenosi Rojters. Agencija navodi da je sastankom dvojice državnika i ceremonijom odlikovanja započela Trampova poseta Rijadu koja ima za cilj jačanje bezbednosnih i ekonomskih veza SAD i Saudijske Arabije.

Posetu je počeo uz kafu na aerodromu sa saudijskim kraljem Salmanom, a kasnije tokom dana biće mu priređen svečani doček na kraljevskom dvoru i ručak, nakon čega je predviđen bilateralni sastanak sa kraljem i sastanak sa princom prestolonaslednikom.

Nemačka ministarka odbila hidžab: Nosim pantalone!

Večeras će prisustvovati kraljevskom banketu u Palati Muraba, a potom će obići Nacionalni muzej, navodi američka agencija.

Saudijci su Trampa dočekali bilbordima sa njegovim likom i likom kralja duž saobraćajnica Rijada, a Trampov luksuzni hotel osvetljen je crvenim, belim i plavim svetlima.

-----------------------------------

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Sve vesti