• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski Dajners ide "pod led"

Izvor MONDO/Agencije

Dajners klub Beograd podneo zahtev za stečaj, kao jedino rešenje za dugove nastale malverzacijama bivše uprave.

Kako je saopšteno danas iz te kompanije, koju je preuzeo Erste Kard Klub (ECC), stečaj se traži je prezaduženost DCIB-a, koja je rezultat dugogodišnje zloupotrebe i neodgovornog upravljanja bivšeg menadžmenta (protiv kog su podnete krivične prijave), navodi se u saopštenju.

Storniranje naknada korisnika

Dajners klub u Srbiji doneo je odluku da se zbog nastale situacije u tom preduzeću naknada za korišćenje kartice ne obračunava od 1. maja ove godine do daljnjeg, odnosno, do ponovnog uspostavljanja sistema, a sve mesečne i godišnje naknade za koje su korisnici zaduženi do tog datuma biće stornirane, dok će uplaćena sredstva po ovom osnovu biti vraćena. U saopštenju ovog preduzeća upućenog svojim korisnicima, kaže se i da će "svim korisnicima koji su godišnju naknadu za period od 12 meseci izmirili pre 1. maja ove godine, biti storniran srazmerni deo naknade, u skladu sa pomenutom odlukom, a promena će biti iskazana na narednom Izveštaju o zaduženju".

Naime, nakon zaključenja transakcije kojom je ECC i formalno preuzeo vlasništvo nad Dajners klubom Beograd, utvrđene su nepravilnosti u poslovanju DCIB-a koje nisu bile prezentovane u postupku kupoprodaje i provere pre kupovine (đu dilidžensa), a odnose se na utajene obaveze prema poveriocima i neispravno prikazivanje potraživanja od klijenata.

Iznos nepravilnosti u finansijskim izveštajima je znatan te, kako se dodaje, dodatna ulaganja u sanaciju navedenih dugovanja ne bi bila ekonomski opravdana.

Iz tog razloga, bez obzira na značajnu dosadašnju investiciju ECC-a i gubitak koji iz toga proizlazi, donesena je odluka o podnošenju zahteva za pokretanje stečajnog postupka. Reč je o potezu koji bi u ovakvim okolnostima preduzela svaka odgovorna kompanija, navodi se u saopštenju.

"Poslednjih dana održava se komunikacija sa svim nadležnim telima, uključujući Narodnu banku Srbije i davaoca franšize, američku kompaniju Diners Club International (DCI). Pritom se intenzivno razmatraju alternativna rešenja koja bi omogućila nastavak poslovanja Dajners kluba na tržištu Srbije", piše dalje.

Reč je, kako se objašnjava, o složenom postupku koji zahteva detaljnu analizu i kvalitetnu pripremu, kao i saglasnost svih uključenih strana, a konačna odluka se očekuje u idućih nekoliko nedelja o čemu će, odmah po njenom donošenju, javnost biti obaveštena.

"Iako u ovom trenutku ne može pružiti garanciju, ECC će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi se u saradnji DCI-jem i ostalim uključenim stranama pronašlo alternativno rešenje za sprovođenje inicijalne ideje i razvoja poslovanja Dajners kluba na tržištu Srbije", navodi se u saopštenju, uz ponovljeno izvinjenje svim trgovcima i korisnicima Dajners klub kartica zbog neprijatnosti izazvanih zloupotrebama u poslovanju kompanije u prošlosti, pre preuzimanja od strane ECC-a.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image