Mladen Šolak

Iz Borče u Đenovu!

Autor:

"Vizelj park" pa "Marasi".

Iz Borče u Đenovu! Foto: MN Press

Posle BSK Borče - Italija.

Kapiten BSK-a Aleksandar Cvetković (21) otputovao je u Đenovu, gde će posle lekarskih pregleda potpisati ugovor sa istoimenim članom Serije A.

Bivši omladinski reprezentativac, koji je prethodnih sezona imao i epizodu u Jagodini, napustiće matični klub posle sezone u kojoj je imao i ponude domaćih klubova, a na Apeninima će postati saigrač Darka Lazovića i Nikole Ninkovića.

Prvi čovek kluba Dragomir Vasić u razgovoru za MONDO otkrio je je da je Cvetković dugo bio "na radaru" Italijana.

"U sezoni za nama bio je najbolji odbrambeni igrač Prve lige Srbije i mogu da kažem bez preterivanja da ni u Superligi nema sličnog igrača tog uzrasta na njegovoj poziciji, uz Milenkovića iz Partizana. Što se tiče njegovog odlaska, Đenova ga je duže vreme posmatrala, pratila njegove igre i smatramo da je transfer već završen, s obzirom na to da će provesti jako kratko vreme u Italiji, zbog lekarskih pregleda", rekao je Vasić.

Cvetković drugi put napušta BSK, s obzirom na to da je do leta 2016. bio član Jagodine, posle čega ga je Borča vratila u klub, a on je napušta kao kapiten.

Mladi štoper Borčana bio je član zlatne omladinske generacije Srbije, kao i nesuđeni "Novozelanđanin", sa kojima se rastao uoči odlaska na Mundijal na kojem su "orlići" postali prvaci sveta.

Povezano

Sve vesti