• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AMATERI! Direktoru Gasproma plata tek deo američke

Izvor mondo.rs

Direktori jedne od največih ruskih firmi, Gasproma, zatražili su povećanje plate od 20 odsto. Ali, i s tom nemalo povišicom pravi su amateri za američke kolege, gde je plata i do četiri puta veća.

Savet direktora ruskog naftno-gasnog giganta Gasprom zatražio je od akcionara da im za razdoblje jun 2016 - jun 2017. odobri povećanje plata od 20 odsto.

Ruska trojka zajedno jedva 65 miliona

Na drugom mestu Forbsove liste najbolje plaćenih Rusa, objavljenu krajem 2015. godine, nalazi se Andrej Kostin, šef druge najveće banke VTB. On je u 2014. zaradio samo 21 millon dolara (16 manje nego godinu dana ranije), dok je na trećem mestu još jedan naftaš, direktor Rosnjefta Igor Sećin, sa 17,5 miliona dolara (50 miliona godinu dana ranije).

Ako bi to bilo usvojeno, plata generalnog direktora Gasproma, Alekseja Milera, iznosila bi 30 miliona rubalja. To znači da bi prema današnjem kursu plata Milera bila nesto ispod 500.000 evra (oko 562.000 dolara), javljaju Ekonomske vesti.

Ne radi  Miler, naravno, za takvu crkavicu jer radi se o osnovnoj plati. Prihodi šefa Gasproma su značajno veći, i Forbsova procena za 2014. godinu glasi da je zaradio 27 miliona dolara.

Istovremeno, s druge strane Pacifika stižu vesti o najplaćenijim američkim "kolegama".

Na listi koju su sastavili agencija AP i firma koja se bavi podacima o direktorima, Ekilar (Equilar), najplaćeniji izvršni direktor u SAD, Tomas Rutlidž iz Čarter komunikejšna (Charter Communications Inc) ima platu od čak 98 miliona dolara (naravno, bruto).

Ova ogromna godišnja plata jednog direktora nije u SAD izuzetak, pokazuju iznosi ostale devetorice sa liste Top 10.

Tako Lesli Munves (Leslie Moonves) iz medijske korporacije CBS prima 68 miliona, Robert Iger iz Diznija 41 milion, Dejvid Zaslav iz Diskaverija (Discovery Communications Inc.) 37 miliona..., sve do "jadnih" Leonarda Šlajfera iz Regeneron farmaceutikalsa i Stivena Vina iz Vin risorts (Wynn Resorts Ltd.), koji primaju "ruske plate" - samo po 28 miliona dolara na godinu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image