• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Program 9. Mikser festivala na Donjem Dorćolu

Izvor Promo

Deveto izdanje najvećeg regionalnog festivala kreativnosti biće održano od 25. do 28. maja na mestu na kome je sve i počelo - u legendarnim silosima nekadašnjeg Žitomlina na Donjem Dorćolu.

Mikser festivala ponovo će ugostiti veliki broj vrhunskih imena iz oblasti arhitekture i dizajna, urbanog razvoja i planiranja, stručnjake novih tehonologija, angažovane umetnike i muzičare iz regiona i sveta.

Festivalska kapija za posetioce biće otvorena 25. maja već od 17h.

Svi obrazovni i izložbeni programi Mikser festivala su, kao i uvek, BESPLATNI TOKOM ČITAVOG FESTIVALA.

Ulaznice postoje SAMO ZA VEČERNJI MUZIČKI PROGRAM NA RIVER BINI, i to tri od četiri festivalska dana (petak, subota i nedelja) dok su svi ostali muzički programi na festivalu, takođe besplatni, uključujući i program na glavnoj RIVER bini u četvrtak 25. maja, kada vas pozivamo da nam se u što većem broju pridružite na otvaranju festivala koje počinje već od 17h.

Program Mikser Razgovori okupiće više od 50 progresivnih, međunarodnih i domaćih stručnjaka iz oblasti urbanog dizajna, arhitekture, dizajna, društvenih nauka, informacionih tehnologija, komunikacija i drugih kreativnih disciplina.   

Muzički program biće na dve bine: River stage i Square stage.

Zvanična ceremonija otvaranja festivala zakazana je za četvrtak, 25. maj u 20 časova i tom prilikom posetioce će na Square bini dočekati gudački orkestar "Lola Klasik" na čelu sa umetničkim rukovodiocem Ljubišom Jovanovićem.

Prvog dana RIVER STAGE će otvoriti "Sale i Sedlari" u 20.30 časova, čijeg osnivača Aleksandra Sedlara publika poznaje kao kompozitora klasične muzike, dirigenta, aranžera i  multiinstrumentalistu, koji je nastupao sa našim najpoznatijim muzičarima klasične, pop i rok scene.

Nakon njega u 22 časa pod reflektore Mikser River stage-a izaći će Marko Louis koji je dve godine nakon prvog samostalnog albuma "Shine on me",  izdao novi album pod nazivom "Beskraj".

Mikser festivala će ugostiti i neke od najkreativnijih kompanija iz oblasti gejminga, VFX-a i IT edukacije u posebnom silosu pod nazivom Digital Arts Expo Powered By Nordeus. Pored Nordeusa, koji je inicijator i pokrovitelj Digital Arts Expo-a, na festivalu će biti prisutne i ove kompanije: 3Lateral, Bunker VFX, Cofa Games, Crater Studio, EiPix, Fried, Mad Head Games, Take One, Nova Iskra, Qube 3D i Startit.

Istog dana u drugom silosu u Art Zoni (početak u 17 časova) biće svečano otvorena regionalna multimedijalna izložba Black Box 2017: "Pad u budućnost". Takođe u drugom silosu će biti održana promocija časopisa "Elementi" koju će od 17-18 časova prirediti Centar za promociju nauke. Nakon toga uslediće sastanak pod nazivom “Više od izbeglice" koji organizuje Refugee Aid Miksalište.

U trećem silosu, svečanim otvaranjem internacionalnih izložbi dizajna "Ghost project" i "Kuća  za sve naše ljude - MH Sarajevo" u 18 časova biće predstavljen program posvećen dizajnu. Beograd će ovom prilikom posetiti Mirko Ilić, jedan od najuspešnijih grafičkih dizajnera sa prostora bivše Jugoslavije.   

Mikser Bazar će i ove godine okupiti dizajnere, kreativne zanatlije, proizvođače rukotvorina, nakita, odeće i obuće, dekorativnih predmeta, prodavce secondhand i vintage komada, kolekcionare, antikvare, prodavce gramofonskih ploča, kaseta, stripova, dečjih igračaka i opreme, kao i izlagače dizajnirane hrane, pića i delikatesa, koji će svojim umetničkim delovanjem i nesputanim kreativnim duhom oplemeniti prostor industrijske zone Donjeg Dorćola.

U Kids Zoni koja se nalazi na Trgu festivala, za najmlađe, Isidora Ivanović iz DivArt-a će održati dečju radionicu "Stvaranje budućnosti" od 17 do 18.30 časova, a nakon toga Crveni krst uz podršku Unitasa održaće radionicu za decu pod nazivom Miša i Maša od 18.30 do 20 časova.

Food corner radiće svakog dana festivala, četvrtak i petak od 17 časova, a subotu i nedelju od 12 časova.

Kako doći do Mikser festivala? 

Lokacija Žitomlin na kojoj se održava festival nalazi se na Dorćolu, Dunavski kej 46, Beograd. Od ugla ulice Kralja Petra i Cara Dušana spustite se Dubrovačkom do podvožnjaka. Na izlasku iz podvožnjaka, skrenite desno kod Marine Dorćol i idite do kraja puta. Glavni orijentiri su crveno beli fabrički dimnjak i silosi. 

Radno vreme Mikser festivala je: 

Četvrtak, 25. maj od 17- 01 čas
Petak, 26. maj od 17- 04 časa
Subota, 27. maj od 12h - 06 časova
Nedelja, 28. maj od 12h - 01 čas

***Ulaz na prvi dan festivala je besplatan.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE