• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi fijat 500 L, za volanom premijer...(VIDEO)

Izvor mondo.rs Izvor MONDO/Agencije

U Kragujevcu predstavljeno novo "fijatovo čedo". Do fabričke kapije ga dovezao lično premijer Vučić. Ako vam treba automobil, kupite ovaj, preporuka je Vučića...



Kompanija "Fijat-Krajsler" (FCA) svečano je danas predstavila novi fijat 500 L u krugu fabrike u Kragujevcu, a premijer Aleksandar Vučić je "isprobao" novi model, dovezavši se njim do fabričke kapije.

Vučić je u obraćanju javnosti pozvao građane Srbije da se, ako kupuju automobil, odluče za Fijatov i poručio da Kragujevac neće više biti "dolina gladnih".

"Verujem da će novi Fijat 500 naći put do srca ljudi", rekao je Vučić, apelujući na građane Srbije da kupuju naš proizvod-srpski proizvod i time pomognu i Kragujevcu i Srbiji i Fijatu.  "Kupujte naš proizvod, dobar srpski proizvod", rekao je premijer.

Hvala radnicima koji proizvodnjom fijat automobila u Srbiji čine da se ponose njihove porodice ali i cela Srbija, rekao je Vučić.

"Ovo je naš mali srpski automobil, koji proizvodimo u našem Kragujevcu. To je naše delo", rekao je on i poručio da Fijat znači tri odsto BDP i gotovo osam odsto izvoza za našu zemlju.

Bez Fijata imali bismo mnogo lošije razultate, ukazao je premijer i dodao da će nastaviti da se bori za izvoz Fijatovih modela u Rusiju, te da veruje će to biti završeno do kraja godine.  

Pogledajte video iz Kragujevca:

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE

PONOS KRAGUJEVCA

FCA automobili Srbija ističe da, nakon pet godina, slavi uspeh modela fijat 500L predstavljanjem nove investicije koja će biti prekretnica u razvoju i garancija budućih uspeha kompanije FCA Srbija.

Kompanija FCA zvanično je započela sa komercionalnom prizvodnjom novog modela, a prezentaciji su prisustvovali, pored premijera, ministri Rasim Ljajić, Zorana Mihajlović, i glavni izvršni direktor FCA EMEA Alfredo Altavila.

"Novi fijat 500 l predstavlja naslednika najbolje prodavanog malog višenamenskog vozila u Evropi i predodređen je da obnovi i nastavi njegov uspeh. Ponosni smo na to što možemo da kažemo da je postignut ambiciozni plan da fabrika u Kragujevcu ponovo bude centar proizvodnih aktivnosti. Imali smo jake temelje za dobar start. Kragujevac je obezbedio kvalifikovanu radnu snagu i jaku industrijsku podršku, a vlada Srbije je bila posvećeni partner dok je FCA grupacija donela svoje bogato globalno znanje, resurse i omogućila pristup tržištima", istakao je Altavila.

Novi fijat 500L još više je nalik fijatu 500, još praktičniji i sa još više tehnologije, a ima ukupno 40 odsto novih komponenata.

Kragujevački "fića" skuplji od "ferarija"

Novi model 500L ima tri posebna identiteta koja pokrivaju sve potrebe: Urban, Cross i Wagon.

Motori koji najviše odgovaraju posebnim potrebama kupaca izabrani su za različite identitete modela.

Linija benzinskih motora obuhvata 1,4-litarski 16V motor, sa 95 KS, 1,4-litarski 16V TJet, koji isporučuje 120 KS, kao i 0,9-litarski TwinAir (nije u ponudi u Srbiji), od 105 KS.

Liniju kompletiraju dvogorivi benzinski i TNG 1,4-litarski TJet motor, sa 120 KS, kao i dvogorivi benzinski i metanski 0,9-litarski TwinAir, sa 85 KS.

Ponudu upotpunjjuju dva dizel motora: 1.300 cc 16V MultiJet sa 95 KS, izveden sa Dualogic prenosom i 1600 cc 16V MultiJet sa 120 KS.

Naš "fića" ide u Rusiju?

Svi motori u skladu su sa Euro 6 standardima i kombinuju performanse i ekonomičnu potrošnju goriva.

Serijska proizvodnja fijat 500L je počela u Kragujevcu 2012. godine.

Ugovor o osnivanju zajedničke kompanije između italijanskog Fijata i države Srbije potpisan je 29. septembra 2008. godine, po kome proizvođač automobila iz Torina ima 67 odsto, a naša država 33 odsto vlasničkog udela.

FCA je realizovao najveću inostranu industrijsku investiciju u Srbiji i vodeći je srpski proizvođač lider u izvozu sa preko milijardu evra ostvarenih u 2016..

U kragujevačku fabriku je do sada investirano više od 1,3 milijarde evra, od čega je više od jedne milijarde investirano u nabavku najsavremenije opreme za proizvodnju.

Komentari 148

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

AirFrance

Ne zamerite ali cena je jaka.Mislim da za taj novac,iako sa nizim paketom opreme,moze da se uzme izuzetan polovnjak koji je bolji od novog FIAT-a.Konkretno,ciljam na wagen.

Vucic ga licno dovezao

Pa to je divno, kada takav bivsi radikalcic, sa seseljevim bedzom na reveru, udostoji nas da vozi auto. Vucicu, ljudino, blago drzavi koja ima takvu intelektualnu gromadu. Nego, ko nam je prva dama?

Aaaaa

Iskreno auto mi se svidja i rado bih ga kupio ali sa ovim primanjima ne mogu da skrpim ni za polovnjak od 2000e ,novo auto je misaona imenica ne samo za mene nego i 90% ljudi koje znam !!!

special image