mondo.rs

Crnogorski premijer o Trampovom guranju (VIDEO)

Autor:

O snimku iz sedišta NATO, u kom američki predsednik odguruje crnogorskog premijera kako bi se izborio za poziciju u prvom redu, bruje i zapadni mediji i društvene mreže. Pogledajte snimak i pročitajte šta o tome kaže premijer Crne Gore.

35
A- A A+

  Na okupljanju svetskih lidera, uoči svečanog otvaranja novog sedišta NATO u Briselu, premijer Crne Gore Duško Marković našao se na putu američkom predsedniku Donaldu Trampu, koji je želeo da bude u prvim redovima.

Tramp se u svom stilu izborio za poziciju. Pogledajte kako:

Izvor: Youtube

Ipak, crnogorski premijer Duško Marković i mediji u Crnoj Gori nisu pridali značaj ovoj situaciji, kojoj su svetski mediji posvetili značajnu pažnju.

Marković je kasno sinoć, posle susreta šefova država i vlada članica NATO-a, rekao novinarima povodom Trampovog gesta da je to "bezazlena situacija" i da je prirodno da "predsednik SAD bude u prvom redu".

"Nisam registrovao to kada se desilo. Video sam na društvenim mrežama. To je bezazlena situacija", kazao je Marković.

"Želim da kažem da je prirodno da predsednik SAD bude u prvom redu. Crna Gora ostaje privrežena prijateljstvu sa Sjedinjenim Američkim Državama", dodao je.

Čitaoci lokalnih portala komentarisali su jučerašnju situaciju. "Možete li zamisliti ovu situaciju s Putinom", upitao je jedan čitalac, dok drugi smatra da je reč o "medijskom senzacionalizmu".

Svetskim medijima pažnju je privukla još jedna situacija sa samita NATO, u kojoj su glavni akteri američki predsednik i novoizabrani predsednik Francuske Emanuel Makron.

Na snimku koji je podeljen više puta na društvenim mrežama, s leđa se vidi predsednik Francuske kako ide u susret kolegama. Makron, koji ide pravo ka Trampu, iznenada menja smer i upućuje se ka nemačkoj kancelarki Angeli Merkel. Pozdravlja se sa njom, a onda sledi... pa, malo neobično rukovanje sa predsednikom SAD-a. Pogledajte:


Čini se da je "obaranje ruke" sagovorniku, prilikom pozdravljanja, manir Donalda Trampa. Kako drugačije objasniti više situacija u kojima su razni svetski lideri ostali bukvalno prodrmani posle rukovanja sa američkim kolegom? 

Pogledajte sve Trampove "momente":

Izvor: Youtube

Možda je, ipak, najurnebesniji snimak pozdravljanja američkog predsednika sa japanskim premijerom Šinzoom Abeom. Njegov pogled i izraz olakšanja kada je uspeo da se oslobodi Trampovog stiska sve govori.

Izvor: Youtube

Kako vi komentarišete Trampovo ponašanje u zvaničnim prilikama?        

 ------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Povezano

Sve vesti