Napustio nas još jedan legendarni muzičar

Autor:

Greg Alman, koji je sa svojim bratom osnovao bend The Allman Brothers Band preminuo je u 70. godini

17
A- A A+

Greg Alman, jedan od osnivača benda The Allman Brothers Band i bivši muž pevačice Šer, preminuo je iznenadno danas u 70. godini, javio je njegov publicista.

"Uz veliku tugu javljamo da je Greg Alman, jedan od osnivača benda 'The Alman Brothers Band" mirno preminuo u svojoj kući u Savani, Džordžiji", navedeno je u saopštenju.

Alman je otkazao deo prošlogodišnje turneje, a u avgustu je objavio da je pod nadzorom lekara zbog "ozbiljnih zdravstvenih problema".

Greg je osnovao bend kasnih šezdesetih godina 20. veka sa rođenim bratom Dvejnom, koji je doživeo saobraćajnu nesreću na motoru i preminuo 1971. godine , neposredno nakon što su se proslavili. Njihovi albumi su smatrani nekim od najboljih u istoriji rokenrola.

"Prokleta" godina za šoubiznis

Alman je bio pevač i klavijaturista, a napisao je i nekoliko velikih hitova benda, uključujući "Whipping Post", "It's Not My Cross to Bear" i "Midnight Rider".

Među najpoznatijim pesmama The Allman Brothers Band je "Džesika" iz 1973. godine koja je iskorišćena kao uvodna tema za emisiju "Top Gear".

Izvor: YouTube

Pored toga što je bio cenjen muzičar, Greg je bio u braku sa Šer sa kojom ima sina.

"Niko me nikad nije učinio srećnom kao Gregori... divan je. Ne razumem zašto on to ne vidi. On je najnežniji, najfiniji, voljeni muž i otac. Ali, onda on zaboravi sve to i sve ode dođavola", rekla je Šer za "People" magazin pre skoro 40 godina.

Greg je u vreme njihove romanse (1975 - 1978) izjavio da Šer miriše onako kako je on zamislio da bi mirisale sirene.

Pevačica je izrazila svoju tugu na Twitter profilu, gde se oprostila od nekadašnje ljubavi i prijatelja.

Izvor: YouTube

Izvor: YouTube

Izvor: YouTube

Izvor: YouTube

Povezano

Sve vesti