VESLANJE: Evropska bronza za srpski dvojac

Autor:

Srpski veslački dvojac bez kormilara u sastavu Miloš Vasić i Nenad Beđik osvojio je treće mesto na Evropskom prvenstvu za seniore u češkim Račicama.

0
A- A A+

Miloš Vasić i Nenad Beđik okitili su se evropskim srebrom. Oni su ostvarili vreme 6:27,68 minuta i doneo 10. medalju Srbiji na prvenstvima Evrope u dvojcu bez kormilara.

Novi evropski prvaci postali su Italijani Lodo i Vićino (6.22,58), osvajači olimpijske bronze u četvercu bez kormilara, dok je srebro pripalo Francuzima Valentinu i Teofilu Onfreju (6:25.96).

"Presrećni smo što smo posle raznih pehova u 2016. u ovoj sezoni ponovo počeli da osvajamo medalje. Posle srebra na Svetskom kupu u Beogradu stigli smo i do evropske bronze u Račicama. Zadovoljni smo kako smo izveslali finalnu trku. Sa velikim motivom i samopouzdanjem nastavljamo da radimo još jače sa željom da budemo još bolji", rekao je Vasić, kome je ovo treće evropsko bronzano odličje, drugo u dvojcu bez kormilara sa Beđikom (ima i bronzu u četvercu bez kormilara iz 2012).

Nenadu Beđiku bronza u Račicama je četvrta medalja na Evropskim prvenstvima. Pre nje osvojio je bronzu (2012) i zlato (2013) u dvojcu sa Nikolom Stojićem i već pomenutu bronzu u istom čamcu sa Vasićem (2015).

"Podigli smo nivo u odnosu na Svetski kup u Beogradu, ali smo sada imali mnogo jaču konkurenciju. Za viši plasman možda nam je nedostajao bolji start, jer smo u prvih 500 metara zaostali za konkurencijom više nego što smo smeli, a na ovom segmentu ćemo poraditi u narednom periodu. Sve u svemu prezadovoljni smo što smo se vratili na evropsko postolje posle petog mesta prošle godine u Brandenburgu", istakao je Beđik.

Čestitke Beđiku i Vasiću uputio je i trener Nebojša Ilić.

"Čestitam Milošu i Nenadu na velikoj brobi i na novoj evropskoj medalji. Ponovo su pokazali da pripadju samom vrhu svetskog veslanja, a siguran sam da izdanje u Češkoj nije njihovo najbolje i da imaju mnogo prostora za napredak do Svetskog prvenstva krajem septembra u SAD", rekao je trener dvojca bez kormilara Nebojša Ilić.

Marko Marjanović je trijumfovao u B finalu skifa tako da je šampionat u Češkoj završio kao sedmi. On je postigao vreme 6:51,62 minuta.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti